...

Beste reistijd Sri Lanka

Wat is nu de beste reistijd voor Sri Lanka? In dit blog kom je erachter.

Of je nu tempels bezoekt van duizenden jaren oud, rondloopt over theeplantages of als je komt om te surfen. Het weer is van grote invloed op je ervaring en de beleving van het land. Daarom is het handig om je goed in te lezen in wat nu precies de beste reistijd is voor Sri Lanka. Zo zal je niet voor verrassingen komen te staan tijdens het reizen op vakantie. We kunnen al 1 ding verklappen. Sri Lanka is gekeken naar reistijd het hele jaar goed te bezoeken, maar wat nu de beste tijd is lees je hieronder.

Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka?

Door de twee regenseizoenen is er soms een beetje verwarring over wat nu de beste reistijd is voor sri Lanka. Door het aangename klimaat kan het land het hele jaar worden bezocht. De temperatuur is altijd gemiddeld 27 graden.

beste reistijd Sri Lanka

Het klimaat – De twee regenseizoenen

Zoals eerder benoemd zijn er 2 regenseizoenen in Sri Lanka. Yala Monsoon zorgt voor regen vanaf april tot en met september in het binnenland, Westen en Zuidwesten. Het andere regenseizoen heet Maha Monsoon. Deze zorgt voor regen aan de oostkust vanaf november tot en met maart. Deze twee bepalen voornamelijk het klimaat in Sri Lanka. 

Dus afhankelijk van waar je heengaat kan je nu bepalen wat de beste reistijd is voor Sri Lanka. Een voorbeeld. Ga je naar de westkust, de zuidkust of het binnenland. Dan kan je het beste gaan van december tot en met maart. Maar als je naar de oostkust en noordkust wil, kan je qua reistijd het beste dit gedeelte van Sri Lanka bezoeken vanaf april tot en met september.

De seizoenen in Sri Lanka 

De winter in Sri Lanka is over het algemeen zonnig en droog. Zo nu en dan kan er een bui vallen. In de zomer is het iets warmer en is de kans op regen ook groter. Dit is niet zoals de regen hoe we dat in Nederland kennen. Het regent max 1 a 2 uur keihard om vervolgens weer heerlijk weer te worden. Dus de beste reistijd is lastig te bepalen voor Sri Lanka. Zelfs al ga je in het beste seizoen qua reistijd naar Sri Lanka, het kan voorkomen dat het veel regent per dag.

Beste reistijd Sri Lanka  – Het hoogseizoen

December tot en met maart is het hoogseizoen in Sri Lanka. Dit is qua reistijd het beste om Sri Lanka te bezoeken en ook de populairste periode voor mensen die backpacken. Droog en warm weer in de heuvels en op de stranden aan de westkust en zuidkust. Vaak stijgen de prijzen ook tijdens deze periodes. In het oosten en noorden van Sri Lanka is het in deze periode de regentijd door de Maha.

Beste reistijd in Sri Lanka – Het tussenseizoen

Dit is van april tot en met september en de maand november. In deze maanden is het ook mooi weer. Let er wel op dat ze in april nieuwjaar vieren. Accommodaties zitten dan al snel vol. Vanaf november neemt de regen af en daarom is eind november ook een gunstige maand gekeken naar de beste reistijd naar Sri Lanka. In het tussenseizoen valt ook de Nederlandse vakantieperiode. 

Beste reistijd in Sri Lanka – Laagseizoen

Als we kijken naar de beste reistijd voor Sri Lanka, is de periode van mei tot en met augustus het laagseizoen. Onder andere door het Yala regenseizoen die veel regen brengt naar de Zuidkust en westkust + binnenland. In het noorden en oosten is het weer het beste in deze tijd. Voordeel van het iets slechtere weer is dat de prijzen in het land lager zijn dan in de rest van het jaar.

Sri Lanka beste reistijd

Disclaimer over Wanneer de beste reistijd voor Sri Lanka is 

We willen nog wel een disclaimer meegeven over de beste reistijd voor Sri Lanka. Het weer niet altijd te voorspellen. In de beste maanden kan het toch veel regenen en ook omgekeerd, in de slechte maanden kan het weinig regenen. Het zijn maar richtlijnen die we in deze blog hebben gegeven. Daarnaast is de beste reistijd voor Sri Lanka voor iedereen anders. Als je regen niet erg vind en juist voor lagere prijzen wil gaan, kan je het beste gaan in het laagseizoen. Ook als je niet veel toeristen wil zien kan je in dit seizoen gaan. Ben je een natuurliefhebber? Als het veel regent is de natuur mooier. Zo zie je elke periode en elke type weer en klimaat heeft zijn voordelen en nadelen om te reizen. Wanneer de beste reistijd is voor jouw reis naar Sri Lanka moet je op basis van deze kennis zelf bepalen.

 

Plaats een reactie