...

Vliegveld Sri Lanka

Er is 1 groot vliegveld op Sri Lanka. Hier kan je vanaf Nederland niet direct naartoe vliegen. Vanuit Europa zal je een overstap moeten maken vanaf bijvoorbeeld Londen, Frankfurt, Parijs of een andere Europese stad. Vaak vlieg je met Sri Lankan Airlines vanaf een van deze steden. Gelukkig heb je vaak een korte overstap waardoor je in ongeveer 10 tot 12 uur aankomt op het vliegveld van Sri Lanka. De verbindingen naar dit airport zijn altijd goed geregeld.

Internationaal vliegveld Sri Lanka

Zoals gezegd kom je altijd aan op 1 internationaal vliegveld in Sri Lanka, Bandaranaike international Airport genoemd. Dit vliegveld ligt in Katunayake. Dit is ongeveer 36 kilometer ten noorden van de officieuze hoofdstad Colombo af. Reistijd van het vliegveld van Sri Lanka naar Colombo kan erg verschillen, afhankelijk van de drukte op de weg. Gemiddeld is het een uur met de auto. 45 minuten tot anderhalf uur is ook mogelijk.

Vliegveld Sri Lanka

Waar ligt de luchthaven van Sri Lanka in de buurt?

De luchthaven van Sri Lanka ligt in een buitenwijk in de kustplaats negombo. Het centrum van Negombo ligt slechts op tien kilometer van de internationale luchthaven van Sri Lanka. Veel backpackers en reizigers beginnen hun reis daarom in Negombo. Het is hier een stuk rustiger in verhouding tot de drukke stad Colombo. Daarom raden wij aan om hier de vakantie te beginnen na aankomst op het airport, zeker als je net een lange reis hebt gehad. Je kan hier lekker in het zwembad chillen en op het strand bijkomen van de reis. Je zou later op de vakantie voor je terugkeert naar het vliegveld in Sri Lanka, nog enkele dagen kunnen verblijven in Colombo. Vanaf Colombo keer je dan afhankelijk van de vertrektijden, weer terug op het vliegveld van Sri Lanka om naar huis te vliegen vanaf de luchthaven.

Van het vliegveld in Sri Lanka naar Colombo

Vanaf Bandanaraike airport, het internationale vliegveld van Sri Lanka, kan je via de Express Way naar Colombo. Let op dit is een tolweg van 26 km. Kosten om op deze weg te rijden zijn 2 euro. Als je tijdens de spits naar deze stad rijd kom je terecht in een trechter van drukte. Dit is ongeveer tussen 08:00 en 21:00. Zoals eerder benoemd wordt je reis zo verlengd met 30 tot 45 minuten vanaf het vliegveld van Sri Lanka. Kijks dus goed naar de vertrektijden en aankomsttijden vanaf Nederland. Op basis hiervan kan je bepalen naar welke plek je jouw reist vervolgt. Wij krijgen veel vragen over het visum voor Sri Lanka en of je deze ook op het vliegveld kan halen. Dit kan maar we raden toch aan om dit vooraf te regelen. In het blog over het visum lees je hier alles over.

Sri Lanka vliegveld

Verbindingen naar dit airport vanaf andere continenten

Vanaf andere continenten is dit vliegveld in Sri Lanka wel direct te bereiken. Zo kan je vanaf Azië directe vluchten pakken naar Sri Lanka. Er zijn hier enkele budget airlines op gefocust waardoor je al voor een paar tientjes het vliegveld van Sri Lanka kan bereiken. Deze goedkopere maatschappijen zijn onder andere Malaysia Airlines, Thai Airways, Cathay Pacific of Indian Airlines. Het is handig om deze aanbieders te vergelijken. De prijzen willen nog weleens variëren naar het grootste airport van Sri Lanka.

Sites om je ticket naar het vliegveld van Sri Lanka op te vergelijken:

TIX (onze favoriet voor het boeken van een ticket naar de luchthaven)
Vliegwinkel.nl
(Heeft ook vaak goede deals naar het airport van Sri Lanka)
WTC