...

Sri Lanka Ella

Tijdens je reis naar Sri Lanka en verblijf in Ella is er een hoop te doen. Ella is nog een kleine stad maar wordt steeds meer bezocht door toeristen. In dit blog vertel ik je wat voor leuks er allemaal te doen is in Ella en welke bezienswaardigheden je allemaal kan bezoeken.

Sri Lanka Ella – Activiteit 1: Theeplantage bezoeken

In Sri Lanka staat Ella bekend om de theeplantages. Aan te raden is om een van de theefabrieken te bezoeken. Het is erg leuk om mee te maken hoe er van een theeplant een volwaardig product wordt gemaakt. Wij hebben deze route gevolgd bij de Newburgh Green Tea factory. Voor 300 roepie, dit is 1 euro 85 kan je hier al naar binnen. Deze theeplantage valt onder de Finlays groep. Dit is een van de grootste fabrikanten van tee ter wereld.

Sri Lanka Ella

Sri Lanka Ella – Activiteit 2: Een wandeling maken / hiking

De volgende leuke activiteit in Ella die je tijdens je rondreis door Sri Lanka niet mag missen is simpelweg een wandeling maken. Bij het gros van de accommodaties kan je kaarten krijgen van de omgeving. Dan kan je zelf bepalen waar je heen wil lopen en hoe lang je ongeveer weg wil zijn. Het is ook mogelijk om tours hiervoor te boeken. Tips: bezoek Little Adam’s Peak tijdens je wandeling. Dit is een prachtig uitkijkpunt op een hoogte van 2.243 meter. Deze berg is al meer dan 1000 jaar een pelgrimsoord. Je ziet de hele regio en Ella vanaf dit punt. Op de weg naar Little Adam’s peak kom je langs een theeplantage en loop je door mooie natuur. Draag stevige schoenen want de wandeling is best pittig.

Sri Lanka Ella – Activiteit 3: Ella Rock

Activiteit drie in Sri Lanka, Ella Rock bezoeken. De tocht is nog pittiger dan bij activiteit twee en daarom is het wel aan te raden om een gids in te huren. Een tour naar Ella Rock kost ongeveer 10 euro per groep. Hoe meer mensen hoe goedkoper dus. Je bent ongeveer drie uur onderweg maar dat is het allemaal waard als je het uitzicht gaat bekijken. Je komt langs prachtige natuur, bruggen en plantages. Talloze bezienswaardigheden dus.

Sri Lanka Ella – Activiteit 4: De treinreis naar Kandy

Een van de hoogtepunten van je vakantie naar Sri Lanka is de treinreis van Ella naar Kandy. Dit is werkelijk waar een van de mooiste treinritten ter wereld. Je komt langs prachtige landschappen, valleien, bossen, rijstvelden, plantages, etc. Een sprookjesachtig landschap. Als je in Sri Lanka bent is dit echt een moetje. Als je eerste klasse neemt en het hele traject afreist ben je ongeveer 17 euro per persoon kwijt. Als je tweede klasse of lager reist ben je nog goedkoper uit. Onderweg kan je ervoor kiezen om uit te stappen in Nuwara Eliya of in Hatton. Dan kan je Adam’s peak bezoeken.

Ella Sri Lanka

Hoe kan je in Ella komen tijdens je reis door Sri Lanka?

Tijdens je verblijf in Sri Lanka kan je eenvoudig naar Ella toe reizen. Je kan hier heen met de trein, bus of met een prive taxi. Natuurlijk raden wij de trein aan voor het prachtige landschap waar je door heen gaat. Qua comfort kan je het beste kiezen voor een taxi.

Ella ligt op de spoorlijn van Colombo naar Badulla. Je kan dus vanaf Colombo na je aankomst in Sri Lanka in 1 keer naar Ella zonder over te hoeven stappen.

Met de bus

Als je met de bus naar Ella gaat is het uitzicht een stuk minder. De bussen gaan de hele dag door, toch variëren de prijzen en tijden enorm. Je kan het beste bij je accommodatie even navragen wat de actuele tijden en prijzen zijn. Bussen rijden onder andere naar Badulla, Bandarawela en Wellawaya. De prijzen liggen erg laag (onder de 2 euro). Op deze net benoemde plekken zal je over moeten stappen als je naar een andere plek wil. Je zou dan bijvoorbeeld een TukTuk, Vip Bus of Minivan kunnen boeken die je direct naar Ella in Sri Lanka brengt. De prijzen zijn op basis van afdingen. Onderhandel dus lekker over de prijs.

Het weer & de beste reistijd om naar Ella te gaan

De beste reistijd om naar Ella in Sri Lanka te gaan gekeken naar het weer is van december tot en met april. Het hele jaar door is de gemiddelde temperatuur 27 graden. Maar van mei tot en met november regent het een stuk meer. Je kan dus het beste in het droge seizoen gaan als je gaat op basis van het weer. Over het weer in Sri Lanka hebben we ook een blog geschreven.

Overnachten in Sri Lanka – Ella

Ella mag je niet overslaan tijdens je reis naar Sri Lanka. Als je hier wil overnachten raden wij aan om op booking.com te zoeken. Hier kan je vaak tot een dag vantevoren nog kosteloos annuleren. Zie hier enkele deals om te overnachten in Ella in Sri Lanka.