...

Colombo Sri Lanka

Colombo is de grootste stad in Sri Lanka. De laatste jaren wordt deze stad steeds populairder. Colombo is niet de officiële hoofdstad (welke plek dat wel is lees je hier), maar wel commercieel gezien de belangrijkste plek in Sri Lanka. Deze stad is een mix van oude huizen uit de koloniale tijd met moderne panden, tempels en café’s. Op deze pagina geven we je enkele tips en lees je meer over het overnachten in hostels of hotels, de beste reistijd, bezienswaardigheden en of Colombo in Sri Lanka een bezoek waard is.

Colombo bezoeken tijdens je reis naar Sri Lanka?

De eerste vraag is of je Colombo wel moet bezoeken tijdens je reis naar Sri Lanka. Dit zal je uiteindelijk zelf moeten bepalen. Het is een uitgestrekte stad met drukke wegen. Toch zijn er genoeg bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Als je meer een persoon bent van rust en relaxen is Colombo in Sri Lanka niet aan te raden. Als je houdt van een levendige stad, kan je hier zeker 1 a 2 nachten blijven en jezelf goed vermaken.

Colombo Sri Lanka

Leuke dingen om te doen in Colombo Sri Lanka

Een toffe manier om veel bezienswaardigheden te zien in Colombo tijdens je reis door Sri Lanka is met een privégids. Die kan je dan meer vertellen over alle bijzondere plekken en highlights.

Het nationale Museum

Bezoek bijvoorbeeld het nationale museum. Dit is gevestigd in een van de mooiste gebouwen van de stad en is al meer dan 140 jaar oud. Je hebt hier diverse tentoonstellingen en standbeelden die de geschiedenis van Colombo en Sri Lanka vertellen. Must sees zijn de gouden kroon en troon. Het museum heeft ruime openingstijden, dagelijks van 9 tot 6 en entree is 600 RS.

Independence Memorial Hall

Een andere mooi plek in Sri Lanka om te bezoeken in Colombo is het independence Memorial Hall. Een prachtig monument wat staat voor de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië.  Ook staat er een standbeeld van de eerste officiële president. Entree is gratis en het is een mooie plek om even tot rust te komen.

Sri Lanka Colombo

Zonsondergang bij Galle Face Green

Als je de zonsondergang in Colombo tijdens je rondreis door Sri Lanka wil bekijken, is er maar eigenlijk 1 geschikte plek, Galle Face Green. In de avond erg gezellig met diverse eetkraampjes en families van locals die hier de dag afsluiten. Deze plek is een groot stuk met groen gras naast het strand en de promenade. Lekker wandelen, eten, relaxen en naar de zonsondergang kijken.

Mount Lavina

Mount Lavina ligt niet in Colombo maar op een andere plek in Sri Lanka. Dit is ongeveer een half uur rijden. Je vind er diverse beach-bars en een lekker strand.

Gangaramaya tempel

De Gangaramaya Vihara tempel, van boeddhistische afkomst, zien diverse gebouwen. Een prachtig complex dat bestaat uit heiligdommen. Let op dat je gepaste kleding draagt. Een ticket is 100 RS. In de buurt van deze tempel, in hartje Colombo, lig een van de bekendste meren van Sri Lanka. Het Beira Lake. Ook waard om even te bezoeken.  

Old Dutch Hospital

Als je Nederlands bent mag je dit niet missen. Dit is een van de oude gebouwen uit de Nederlandse tijd in Colombo, Sri Lanka. Na het bezoeken van enkele van de eerder genoemde bezienswaardigheden, kan je hier lekker eten. Er zijn diverse winkels en restaurants.

Colombo

Overige bezienswaardigheden in Colombo, Sri Lanka

Natuurlijk zijn er nog enkele andere bezienswaardigheden in Colombo Sri Lanka. Zo is Slave Island interessant als je meer wil leren over de overheersing van de Nederlanders. En zo zijn er nog meer bezienswaardigheden, zoals Yala National Park. In je hotel of accommodatie vind je hier meer informatie over.

Beste reistijd voor Colombo – Sri Lanka

Wat is nu de beste reistijd voor Colombo, Sri Lanka? Je kan dit het hele jaar door bezoeken, met slecht of goed, je kan je altijd vermaken. Het hoogseizoen is van december tot en met maart. Dit is de beste reistijd om Sri Lanka en Colombo te bezoeken. Waarom? De kans op regen is het kleinst en de temperatuur is prima.

Sri Lanka colombo bezienswaardigheden

Overnachten in Colombo tijdens je trip naar Sri Lanka – Hotels / hostels

De meeste toeristen in Colombo overnachten meestal aan de kust van deze stad in Sri Lanka. Er zijn over de hele stad voldoende accommodaties en hotels. Van simpele overnachtingen in hostels tot luxe hotels met alles erop en eraan, wat je net maar wil. Prijzen variëren van 10 euro voor een guesthouse tot aan zo gek als je het kan maken.  Hier een link naar enkele deals voor het boeken van een overnachting in Colombo tijdens je verblijf in Sri Lanka.


Plaats een reactie