...

Sri Lanka Galle

In het zuiden van Sri Linka ligt Galle, een kustplaatsje. Deze stad staat bekend om het fort uit de tijd dat de Nederlanders hier handelden. Dit fort wat nog in prima staat is staat op de lijst van UNESCO en is daarmee werelderfgoed. Dit fort bezoeken is een van de hoogtepunten van Galle. Galle kan je in principe in een dagtrip redelijk goed bezichtigen. Maar mocht je hier enkele nachten willen slapen kan dit prima. Er hangt een gemoedelijke sfeer en Galle het ligt aan het strand in  zuid- Sri Lanka dus je kan ook lekker relaxen.

Bezienswaardigheden in Sri Lanka Galle 

Zoals net verteld is de belangrijkste bezienswaardigheid in Galle Sri Lanka het fort. Het fort is gebouwd zo’n 4 jaar geleden door de Nederlanders om de kolonie Sri Lanka te beschermen.

In het fort vind je veel mooie gebouwen uit die tijd zoals kerken, tempels, en moskeeën. Allemaal nog in een goede staat. Je kan je hier wel enkele uren vermaken. Alles gaat per voet. Zo kan je een kijkje nemen bij:

  • De Groote Kerk
  • Old Dutch Hospital
  • All Saints church
  • National Maritime Archaeology museum

Daarnaast kan je de zonsondergang bekijken vanaf de muren. Naast het fort zijn er niet veel andere activiteiten die je tijdens je reis in Sri Lanka in Galle kan doen.

Galle Sri Lanka

De stad Galle in Sri Lanka

De stad Galle in Sri Lanka is erg gezellig. Naast de geschiedenis en de cultuur die je er kunt opdoen kan je er ook lekker shoppen en heerlijk eten. Door backpackers wordt het gewaardeerd omdat het nog wat rustiger is en je lekker kunt relaxen. Toerisme is hier nog niet groots en de locals zijn ook bezig met hun eigen zaken. Lekker slenteren door de verschillende straatjes en genieten van het vers bereide eten is zeker een aanrader. Verbaas je niet als je nog veel Nederlandse namen tegenkomt. Wij raden het zeker aan om tijdens je verblijf in Sri Lanka een dagtrip te nemen naar Galle.

Dagtrip naar Galle

Tijdens je reis naar Sri Lanka raden wij aan om een dagtrip te maken naar Galle. De kosten voor overnachtingen zijn relatief hoog, zeker in vergelijking met de rest van Sri Lanka. Daarnaast zijn er niet veel bezienswaardigheden. Je zou bijvoorbeeld in de ochtend / begin van de middag het fort kunnen bezoeken en daarna nog de hele middag door de stad kunnen lopen. Vervolgens lekker uit eten en in de avond weer terug naar de stad of het dorp waar je slaapt. Als je bijvoorbeeld in de badplaats Unawatuna slaapt, ben je al in tien minuten in Galle. De steden Mirissa en Hikkaduwa zijn iets verder gelegen maar ook vanaf hier kan je makkelijk een dagtrip naar Galle maken, zeker als Nederlander in Sri Lanka is deze plek eigenlijk niet over te slaan.

Sri Lanka Galle

Overnachten in Galle – Sri Lanka hotels /guesthouses

Zoals eerder gezegd, in vergelijking met de rest van Sri Lanka is overnachten in Galle duur. Dat heeft te maken met vraag en aanbod. De vraag is een stuk hoger dan het aanbod, wat de prijzen omhoog stuwt. Er komen gelukkig steeds meer accommodaties in de vorm van hotels en guesthouses bij in Galle. Ondanks dat de prijs hoog ligt, is de kwaliteit van de overnachting ook bijzonder hoog. Je krijgt wel waar voor je geld. In het centrum zijn de prijzen voor overnachten in hotels het hoogst en buiten de muren van de stad liggen de prijzen relatief lager. Vanaf hier kan je bijvoorbeeld een TukTuk pakken op de bus. Iets meer moeite maar als je op je budget moet letten is dit de beste oplossing.

Wil je overnachten in een hotel of ander type accommodatie in Galle Sri Lanka? Zie hier enkele deals.