...

Hikkaduwa Sri Lanka

Als je naar Sri Lanka gaat kan je Hikkaduwa niet overslaan. Dit is echt een van de leukste badplaatsen van het land. Zo’n 50 jaar geleden is dit oude vissersdorp uitgegroeid tot een hippe surfplek. Deze vibe hangt er nog steeds en vormt in combinatie met het koraalrif een reden tot bezoek. 

Dit toerisme heeft ook wat druk uitgeoefend op het milieu. Zo is er wat erosie op het strand ontstaan door de toename in hotels en restaurants. Dit beseft men nu ook en daarom zijn er maatregelen genomen om het strand terug te laten keren. In dit blog over Hikkaduwa Sri Lanka lees je alles over de activiteiten en krijg je handige achtergrondinformatie voor je bezoek aan dit dorp. 

Hoe kom je in Hikkaduwa Sri Lanka?

Hoe kom je het snelst op Hikkaduwa, de meeste mensen starten op Colombo met hun Sri Lanka rondreis. Op ongeveer 100 kilometer ligt Hikkaduwa. Voor omgerekend 2 euro ben je hier met de trein. Niet de luxe van onze NS, maar wel een betoverende reis door de jungle, kleine dorpjes en palmbomen, 

tweede optie is het pakken van de bus naar Colombo. Elke 15 minuten vertrekt er een bus naar Hikkaduwa Sri Lanka. Binnen 2 uur ben je op locatie. 

Sri lanka reis – Wat te doen in Hikkaduwa? 

Wat kan je allemaal doen tijdens je verblijf in Hikkaduwa, Sri Lanka:

 • Surfen: De hele dag door ligt Hikkaduwa vol met surfers. De beste golven tref je van november tot en met april. Zowel als beginnende als gevorderde surfer kan je hier dan terecht. Je kan surflessen boeken bij je hotel of bij de strandtenten. 
 • Turtle farm: Hikkaduwa heeft een onderzoekscentrum dat zich focust op bedreigde schildpadden. De entree gaat volledig naar de schildpadden. Voor dat geld krijg je dan wel een rondleiding. 
 • Snorkelen: Een prachtige onderwaterwereld. Ga naar de oostkant, hier is de beste spot om te snorkelen: Grote kans dat je schildpadden tegen gaat komen. 
 • Feesten: Ook voor feesten ben je in Sri Lanka op Hikkaduwa op de juiste spot. Feesten zijn er op het strand. Geniet van de vuurwerkshow die het feest opent. 
 • Yoga: Bij zonsopkomst zijn er diverse Yoga gelegenheden en lessen op het strand. Ook door de dag heen zijn er genoeg lessen waar jij je voor kan inschrijven. 
 • De omgeving. De prachtige omgeving kan je met een tuk tuk verkennen. Rijd langs het centrum, de markten, dorpen en tempels in de buurt. 
 • Kortom, als je in Sri Lanka bent en je overweegt om Hikkaduwa te bezoeken, is er genoeg te doen. 

sri lanka hikkaduwa

Bars en restaurants in Hikkaduwa – Sri Lanka 

Op het strand van Hikkaduwa in Sri Lanka vind je talloze bars en restaurants. Hier kan je heerlijke cocktails bestellen. Enkele van onze favoriete adresjes:

 • Top Secret 
 • Apollo Restaurant
 • Harbour 
 • Funky
 • Mambo’s 

Overnachten in Hikkaduwa – Hotels / Guesthouses

Naast restaurants hebben wij ook goede ervaringen met de volgende accommodaties om te overnachten in Hikkaduwa, Sri Lanka:

 1. Neela’s Guest House: een klein guesthouse, pal aan het strand. Het restaurant is uitstekend dus je hoeft niet ver te reizen voor heerlijk eten. 
 2. Blue Fox Holiday: iets meer luxe. Zo zijn er kamers met airco en is er een zwembad. 
 3. L&D lodge: Hotel met zeer luxe kamers. Een balkon met een moo uitzicht, airco, wifi en topbedden. In 3 minuten ben je op het strand. 

Zie hier enkele deals om te overnachten in Hikkaduwa in Sri Lanka. 

 Booking.com