...

Sri Lanka reisadvies

Sri Lanka heeft pas sinds een paar jaar een reisadvies wat positief is. Hier zijn in het verleden veel burgeroorlogen geweest. Deze heeft geduurd tot 2009. Waar je allemaal rekening mee moet houden tijdens je reis lees je op deze pagina. Ook krijg je enkele reisadvies om je vakantie in Sri Lanka probleemloos te laten verlopen.

Sri Lanka huidig reisadvies

Het huidige reisadvies van de overheid (buitenlandse zaken) over Sri Lanka is positief. Dit land staat op dit moment nog wel in risicocategorie twee. Dit betekent niet meer dan waakzaamheid als jij je in dit land bevindt. De burgeroorlog, zoals eerder genoemd, heeft wel 30 jaar geduurd. Op dit moment is het land dus veilig volgens de overheid en buitenlandse zaken. Je zal nog hier en daar wat legereenheden zien staan. Ook zijn er soms wat kleine demonstraties. Maar dit is allemaal niet gevaarlijk. Blijf hier gewoon van uit de buurt, dat is ons belangrijkste reisadvies voor Sri Lanka.

Sri Lanka reisadvies

Reisadvies Sri Lanka – leefomstandigheden en weer

Als reisadvies voor Sri Lanka willen we je nog wat tips meegeven. Voor vrouwen is het niet aan te raden om alleen te reizen in de kustgebieden. het aantal diefstallen van vrouwen en aanrandingen is relatief gezien hoog.

Ook zijn er enkele gevaren die voortvloeien uit het weer. Houd rekening met kans op overstromingen tijdens het moessonseizoen. Ook dit kan geen problemen opleveren zolang je maar van tevoren de weersvoorspelling in de gaten houdt. Zo kan je meestal wel aan het weer zien of er overstromingen gaan plaatsvinden. Dat zijn voor dit onderdeel de belangrijkste reisadviezen voor Sri Lanka.

Reisadvies Sri Lanka – onveilige gebieden

Er zijn ook nog wat onveilige gebieden in Sri Lanka waar wij je wat reisadvies over willen geven. In het Noorden van Oosten van het land zijn nog bij lange na niet alle mijnenvelden opgeruimd. Wees in deze gebieden extra voorzichtig. Verlaat niet zomaar de gangbare wegen en kies alleen vervoerders die betrouwbaar zijn.

Reisadvies Sri Lanka – Colombo

Hoe is het reisadvies in Sri Lanka voor Colombo? Dit is de commerciële hoofdstad met 640.000 inwoners. Vaak zijn in de grote steden de criminaliteitscijfers verhoudingsgewijs het ergst. Voor Colombo geldt dit niet. Dit is de meest vrouwvriendelijke stad ter wereld. Ook wordt homoseksualiteit hier geaccepteerd (er is zelfs een Gay Pride). Kortom, een moderne stad in Sri Lanka met een positief reisadvies.

Reisadvies Sri Lanka

Houd rekening met de volgende zaken in Sri Lanka

Ook al is het reisadvies voor Sri Lanka positief. Let toch op de volgende zaken.

  1. Homoseksualiteit is verboden. Zoals net al benoemd is er in Colombo intolerantie. Maar het blijft verboden om openbare homoseksualiteit te vertonen. Het komt voor dat als mannen samen een hotel willen boeken, dit niet is toegestaan. Gelukkig is er al 20 jaar niemand gearresteerd op basis van seksuele voorkeur.
  2. Als je wil rondreizen heb je een visum nodig. Over hoe je een visum kan regelen hebben we een aparte blog geschreven.
  3. Het merendeel van de Sri Lankanen is boeddhist. Ook wonen er Moslims, Hindoes en Christenen. Mocht je een heilige plaats bezoeken, moet je je respectvol aankleden. Bedek je benen en schouders.
  4. Inentingen. Je hebt enkele inentingen nodig om zo beschermd te zijn tegen gevaarlijke ziekten.

Zo zijn er nog meer zaken waar je rekening mee moet houden. Op deze site vind je tal van blogs die je volledig informeren waardoor je een perfecte voorbereiding hebt voor je reis. Heb je meer reisadvies gerelateerde vragen over Sri Lanka? Stuur een e-mail naar info@sri-lanka-rondreisblog.nl