...

Negombo Sri Lanka

Negombo ligt dichtbij het vliegveld van Sri Lanka (12 km), aan de westkust. Vanaf colombo is het ongeveer 40 km. Veel reizigers gaan na aankomst direct naar Negombo. Dit is zeker aan te raden omdat het daar een stuk rustiger is dan in de commerciële hoofdstad. Zeker na een lange reis kan je hier lekker relaxen en je opladen voor de rest van de vakantie. Je kan later op je vakantie altijd nog een bezoekje brengen aan de commerciële hoofdstad van Sri Lanka, wat je allemaal kan doen in Negombo lees je in het vervolg van dit blog.

De strip voor toeristen in Negombo – Sri Lanka

Na je aankomst in Sri Lanka pak je de taxi naar Negombo. Negombo is onder te verdelen in 2 gedeelten. Je hebt het stadje zelf en je hebt de strip voor toeristen, ook wel Negombo Beach Road genoemd. Aan Negombo Beach Road liggen alle hotels. Dit is een paar kilometer buiten de stad zelf. Er is een groot en breed strand met alles erop en eraan > parasols, stoeltjes en de bekende verkopers. Prima dus om de eerste dagen te vermaken. Let op. De golven zijn best hoog dus als je jonge kinderen hebt, is dit strand niet geschikt voor hun. De ligging dichtbij het vliegveld maakt Negombo zo’n populaire bestemming om de reis te beginnen.

Ook vind je aan Negombo beach road diverse hotels, barren, winkeltjes en bureau’s om tours te boeken. Allemaal in 1 straat. Als toerist in Sri Lanka kan je hier alles vinden wat je nodig hebt in Negombo.

Negombo Sri Lanka

Het stadje in Negombo Sri Lanka

Naast de toeristenstrip is er het stadje Negombo in Sri Lanka. Met een tuktuk ben je er binnen tien minuten. Negombo is 150 jaar in handen geweest van Nederlanders. Dat kan je nog steeds terug zien. De huizen lijken op die in Nederland. Er is een fort en er zijn aangelegde kanalen. Deze kanalen werden in het verleden gebruikt om specerijen mee te vervoeren. Je kan een boottocht maken over deze kanalen of een prive tuktuk huren die je dan alle bijzondere plekken laat zien. Het Nederlandse fort is het ook waard om een bezoekje te brengen. Vanaf het centrum van het stadje is dit ongeveer tien minuten lopen. Je vind hier onder andere een gevangenis, een port, een begraafplaats en nog enkele andere gedenkwaardige plekken en monumenten. Zeker niet overslaan dus als je Negombo tijdens je reis in Sri Lanka bezoekt.

De bekende vismarkt in Negombo

Negombo staat in Sri Lanka bekend om de vismarkt. Op het strand rondom het centrum liggen de bootjes van de lokale vissers. Vis die in de ochtend wordt gevangen kan je in de avond bestellen in een van de restaurants. Op de vismarkt zie je waar de vis vandaan komt. De vissers verkopen hier de gevangen vis aan bewoners en aan markthandelaren. Daarnaast wordt vis gedroogd op het strand. Het kan hier behoorlijk stinken door de combinatie van vis en de tropische warmte. Mocht je interesse hebben om op je vakantie in Sri Lanka mee te gaan met een visser in Negombo, dit is mogelijk. Dit kan je via een tourbureau boeken.

Negombo Sri Lanka – Het Muthurajawela moeras

Op 20 minuten rijden buiten Negombo vind je het Muthurajawela moeras, een bekende plek in Sri Lanka. In dit moeras komt zout en zoet water bij elkaar. Dat levert een verscheidenheid aan dieren en planten op. Je kan er varanen, schildpadden, krokodillen en pythons tegen komen. Met een excursie kan je varen met een boot door de mangroves. Aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan. Dan heb je de meeste kans om de dieren te zien. Vanaf de ochtend gaan er tientallen tours vanuit negombo en de rest van Sri Lanka. De dieren trekken zich dan sneller terug.

Sri Lanka Negombo

Hoe kom je tijdens je reis in Sri Lanka in Negombo?

Zoals eerder gezegd ligt Negombo dicht bij het vliegveld van Sri Lanka. Met een taxi ben je voor omgerekend 10 euro bij je hotel. Als je vanuit Colombo naar Negombo wil kan je de auto, trein of bus pakken. De auto is het snelst (45 minuten). De lokale bus doet er een uur over maar is wel goedkoper. Als je de trein wil pakken, elk uur gaat er heen. Een ticket voor de trein naar Negombo in Sri Lanka kost je 200 roepie.

Overnachten in Negombo Sri Lanka – Hotels / guesthouses

Zoals eerder gezegd zitten bijna alle hotels in Negombo aan de toeristenstrip, waar een groot gedeelte van de reizigers naar Sri Lanka slapen. Hierbij een link met enkele deals voor hotels, guesthouses en accommodaties in Negombo voor tijdens je verblijf in Sri Lanka.

Zelf hebben we goede ervaringen met de volgende hotels en guesthouses  in Negombo:


Booking.com