...

Sri Lanka Jaffna

Jaffna, gelegen in noord Sri Lanka, trekt steeds meer toeristen. Het is mede door de ligging, de oorlog en bereikbaarheid nog geen toeristische plek. Als je echt de cultuur van Sri Lanka wil zien zonder te veel toeristen om je heen te hebben, is Jaffna de plek om heen te gaan.

De invloed van de oorlog in Sri Lanka op Jaffna

Jaffna is voor enkele jaren niet bereikbaar geweest door de vreselijke oorlog in Sri Lanka. De oorlog heeft veel mensenlevens gekost, maar ook de stad is beschadigd door de gevechten.

Zelfs als je nu aankomt in Jaffna zie je gelijk dat er oorlog is geweest. Huizen zijn nog steeds beschadigd, kerken zijn gebombardeerd, openbare gebouwen zijn verwoest door granaatscherven en kogels. Hierdoor is de stad voor meer dan 20 jaar ontoegankelijk geweest. De laatste jaren verandert dit snel. Jaffna is een levendige stad in Sri Lanka geworden die het bezoeken waard is.

Sri Lanka Jaffna

Waarom Jaffna bezoeken?

De mensen in Sri Lanka werken hard om Jaffna weer te herstellen. Inwoners die moesten vluchten zijn weer teruggekeerd om de stad op te bouwen. Jaffna is erg groen en bevat straatjes die pittoresk zijn, buitenwijken die het koloniale verleden uitstralen, mooie tempels en kerken. Ook de vervoersmogelijkheden zijn erg verbeterd (spoor-, lucht- of autowegen).

De Tamil-bevolking en hun geschiedenis is erg interessant. De verhalen kunnen erg bijzonder zijn. Ook is Jaffna in Sri Lanka de perfecte basis om wat eilanden ten westen te bezoeken en de lagunes te bezoeken.

Waar ligt Jaffna in Sri Lanka?

Jaffna ligt in het noorden van Sri Lanka, veel dichter bij India dan bij Colombo in de buurt. Als je hier aankomt als je al wat tijd in Sri Lanka hebt doorgebracht, is de kans op een cultuurschok aanwezig. Je ziet gelijk dat er veel invloeden uit India zijn. Toch is er in Jaffna een unieke mix ontstaan tussen de Indiase en Sri Lankaanse cultuur.

Bezienswaardigheden in Jaffna

Nallur Kandaswamy Kovil
De eerste bezienswaardigheid in Jaffna, Sri Lanka die je niet mag overslaan is ‘Nallur Kandaswamy Kovil’. Dit is een reusachtige hindoe-tempel. Een van de belangrijkste gebouwen in de regio die al bijna 300 jaar oud is. Enkele priesters spreken engels dus kunnen al je vragen beantwoorden over de tempel. Let op. Alle bezoekers moeten hun schoenen uit doen en als man moet je jouw shirt uit doen bij bezoek.

Fort Jaffna

De tweede populaire bezienswaardigheid in deze stad in Sri Lanka is Fort Jaffna. Dit fort bevat een stuk Nederlandse geschiedenis. Dit fort was vroeger een van de grootste Nederlandse forten in heel Azië. Gebouwd in 1680, voorheen stond er een fort van de Portugezen. Je hebt een prachtig uitzicht over de lagunes.

Royal Palace

Van het Royal Palace in Jaffna, Sri Lanka is niet veel over door de oorlog. Met wat fantasie kan je wel bedenken hoe het er uit heeft gezien. Tijdens je bezoek aan dit paleis zie je nog enkele ruïnes van vroegere gebouwen zoals het koninklijk bad, etc.

Jaffna bezienswaardigheden

Hoe kan je in Jaffna komen vanuit Sri Lanka?

Zoals eerder benoemd ligt Jaffna in het uiterste noorden van Sri Lanka. Een flinke reis om er uiteindelijk te komen. De stad is tegenwoordig wel goed bereikbaar. Zo is er een vliegveld of kan je er met de bus komen. Bussen gaan vanaf de CTB Bus Stand. Voor weinig geld kan je zo het hele land doorreizen.

Hotels/guesthouses in Jaffna

Omdat Jaffna in vergelijking met de rest van Sri Lanka, minder toeristen trekt, hoef je niet al maanden van tevoren jouw hotel of guesthouse te boeken. Wij hebben zelf overnacht en goede ervaringen met de volgende twee accommodaties:
Hotel: The Valampuri vanaf – vanaf 33 euro per nacht >
Guest House: Kais Guest House – vanaf 11 euro per nacht > 

Ergens anders slapen?
Zie hier enkele deals om te overnachten in Jaffna in Sri Lanka.


Booking.com