...

Visum Sri Lanka

Het visum (visa) voor Sri Lanka is een van de belangrijkste zaken om te regelen voor vertrek. Dit is nodig om het land in te komen. Dit kan je gelukkig makkelijk aanvragen, hoe lees je hieronder.

Visum voor Sri Lanka aanvragen

Als Nederlander uit Nederland heb je altijd een visum nodig om Sri Lanka in te komen. Daarnaast heb je een geldig paspoort nodig. Let op: deze moet nog zes maanden geldig zijn na je terug komst in Nederland. Dus als je 3 weken op vakantie gaat, moet je paspoort nog 7 maanden geldig zijn. Een visum voor Sri Lanka kan je regelen op de volgende manieren:

  1. Online aanvragen van een visum voor Sri Lanka
  2. ETA aanvragen
  3. Visa Upon Arrival
  4. Visum verlengen

Visum Sri Lanka

Visum voor Sri Lanka ETA aanvragen

Op de site www.eta.gov kan je online een ETA aanvragen. Dit is een Electronic Travel Authorization. Dit is de makkelijkste manier om een visum voor Sri Lanka te regelen. Let er wel op dat dit geen visum is maar een reistoestemming. Je aanvraag wordt meestal binnen enkele uren goedgekeurd.

Tip. Vraag je ETA een paar dagen voor je reis aan. Kosten hiervoor zijn 35 dollar. Betalen kan onder andere middels creditcard. Vervolgens krijg je een visum dat een geldigheid heeft van 30 dagen. Neem dit visa document uitgeprint mee naar Sri Lanka. Het is niet verplicht maar wel aan te raden. Dus als je het bent vergeten, niet stressen. Vanaf het moment dat je het land binnenkomt gaat de ETA in. Vanaf dat moment kan je 30 dagen in het land blijven.

Online je visum voor Sri Lanka aanvragen vanuit Nederland

Als je wat uitgebreidere informatie wil over het aanvragen van een visum voor Sri Lanka, kan je kijken op e-Visums.nl. Hier kan je redelijk snel een e visum bestellen en betalen met Ideal . Het e visum voor Sri Lanka wordt daarna snel geleverd.

Visa Upon Arrival Sri Lanka

In de netbenoemde methoden kies je voor een visum (visa) voor Sri Lanka voor 30 dagen. Je kan dit visum ook regelen in Sri Lanka zelf op het vliegveld (upon arrival). Dit kan zelfs vrij eenvoudig. Op het vliegveld van Colombo kan je er 1 halen. De kosten voor dit visa upon arrival zijn wel 5 dollar extra en je hebt kans om in een lange wachtrij te staan. Na een lange reis zit je hier eigenlijk niet meer op te wachten. Aan te raden is om je visum voor Sri Lanka dus van tevoren te regelen.

Sri Lanka visum

Visum voor Sri Lanka verlengen

Er is een mogelijkheid om je visum voor Sri Lanka te verlengen, als je langer dan 30 dagen in het land wil verblijven. Dit kan in totaal twee keer. De eerste keer kan dit met 90 dagen en de tweede keer ook. Zo kan je 6 maanden in het land verblijven. Vaak doen ze de tweede keer wat navraag omdat ze willen weten waarom je jouw visum voor Sri Lanka wil verlengen. Zorg dus voor een duidelijke en ‘goede’ reden.

Hoe kan je jouw visum voor Sri Lanka verlengen?

Hoe je jouw visum voor Sri Lanka kan verlengen als je langer dan 30 dagen in het land wil verblijven? Ga naar het Department of Immigration and Emigration in Colombo. Hier kan je jouw visum twee keer laten verlengen. Dit kan alleen in Colombo dus je zal hier echt naartoe moeten. Dit kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag. Neem het volgende mee:

 • Jouw paspoort
 • Een extension Form die ingevuld is. Dit kan je downloaden op de site van het Department.
 • Geld of een creditcard. De kosten voor verlengen zijn 49 dollar.
 • Een pasfoto
 • Een retourticket of een doorreisticket.

Mocht je nog meer visum / visa gerelateerde vragen hebben voor Sri Lanka, kan je e-mailen naar info@sri-lanka-rondreisblog.nl