...

Sri Lanka kaart

De kaart van Sri Lanka kan je hieronder vinden (bron is Google Maps). Daar kan je zelf op alle districten inzoomen om zo meer informatie op te halen. Zo’n landkaart is erg handig als je een reis hebt geboekt naar Sri Lanka. Je kan deze tijdens de reis gebruiken of juist als naslagwerk.

Sri Lanka – Waar niet naar toe gaan op de kaart?

Waar kan je nu beter niet heengaan op de landkaart van Sri Lanka? Toeristen raden we af om naar het uiterste noorden te gaan of naar het uiterste oosten. In het noorden liggen in sommige gebieden nog bommen uit de burgeroorlog. Langzaamaan wordt het noorden steeds meer verbonden met de rest van Sri Lanka. Verwachting is dat dit gebied over een paar jaar wel benaderbaar is voor toeristen. Voor je reis dit jaar kan je je beter richten op het stuk kaart van Sri Lanka bestaande uit het westen en zuiden van het land.

Sri Lanka kaart

Bron: Google Maps

Waar ligt de grens op de landkaart van Sri Lanka die je beter niet kan passeren?

Deze netbenoemde grens die je beter nog niet kan passeren is iets ten noorden op de kaart van Sri Lanka achter Anuradhapura. En iets oostelijker dan Yala National Park. In ons rondreis voorstel nemen we deze plekken ook niet mee. In principe kan je je makkelijk drie weken vermaken in de locaties op de kaart van Sri Lanka die we voorstellen.

Waar heerst malaria op de kaart van Sri Lanka?

Om een beeld te krijgen van waar malaria heerst op de kaart van Sri Lanka. Raden we aan om te kijken op gezondheids websites of om contact op te nemen met je dokter. In principe heerst er geen malaria in de gebieden die we adviseren om te bezoeken, maar een malariakuur meenemen is altijd een must have. Kortom, voor je reis naar Sri Lanka is het aan te raden om de kaart te bestuderen.

Waar ligt Sri Lanka op de wereldkaart?

In onderstaande afbeelding zie je waar Sri Lanka op de wereldkaart ligt. Sri Lanka ligt in Azie, onder India. Aan de rechterkant van de afbeelding zie je de bekende Aziatische landen. Aan de linkerkant zie je Afrika. Nu weet je waar Sri Lanka ligt op de wereldkaart in Azië.

Sri Lanka landkaart

Bron: Google

Waar liggen de Malediven in verhouding tot de kaart van Sri Lanka?


Op onderstaande afbeelding zie je waar de Malediven liggen in verhouding tot de kaart van Sri Lanka. De Malediven is een vakantiebestemming die vaak wordt gecombineerd met Sri Lanka. Het ligt redelijk bij elkaar in de buurt. Zo wordt je vakantie lekker veelzijdig.

Sri Lanka kaart Malediven

Bron: Google

Landkaart kopen of Google Maps gebruiken?

Voor je vakantie is het aan te raden om een kaart van Sri Lanka te kopen. Dit is niet alleen leuk maar ook erg handig. Je kan ook internet MB’s kopen voor de periode dat je in het land verblijft. Dan kan je gebruik maken van Google Maps. Zeker handig als je restaurantjes wil opzoeken bijvoorbeeld. Die staan wel in Google Maps maar niet op de kaart.