...

Sri Lanka en Malediven

Sri Lanka en de Malediven zijn perfect te combineren. De Malediven zijn de perfect vakantie bestemming als je zin hebt in een strandvakantie om te ontspannen, snorkelen of duiken. Een perfecte combinatie met Sri Lanka waar je veel cultuur kunt zien. Deze reis wordt vaak als huwelijksreis geboekt of als individuele of gezamenlijke rondreis / backpackreis. 

Vliegen van Sri Lanka naar de Malediven?

Hoe ver is het vliegen van Sri Lanka naar de Malediven? Deze landen liggen op anderhalf uur vliegen van elkaar af, in de Indische Oceaan. Een korte vlucht dus. Daarom zijn deze landen perfect te combineren. 

Rondreis Colombo > Male

Je pakt het vliegtuig van Colombo tijdens je rondreis in Sri Lanka naar Male in de Malediven. Hier aangekomen zie je direct de witte stranden en het helderblauwe water. De Malediven bestaan in totaal uit 1200 eilanden. 

Het is ook mogelijk om de boot te pakken vanaf Sri Lanka naar de Malediven en omgekeerd. Dit duurt wel een stuk langer maar kan met een lekker zonnetje een aangename reis zijn. 

Sri Lanka en Malediven

Waar ligt Male in de Malediven?

Male ligt aan de zuidelijkste rand van Noord Male Atol (Kaafu Atoll). Hier kan je veel hotels vinden die werken volgens het all-inclusive principe. Dolfijnen kom je overal tegen! De onderwaterwereld van de Malediven is ongeëvenaard en ook een stuk mooier dan die van Sri Lanka. De bekendste duikspots liggen rondom Noord en Zuid Male Atol. Zo is er onder andere een koraal muur en een shark Point. De onderwaterwereld zit vol met gekleurde vissen en koraal. Dit is echt een van de mooiste plekken in de wereld om te duiken. Naast het zonnen en relaxen komen hier veel mensen om te duiken. Als je de Malediven wil bezoeken maar Sri Lanka wil overslaan, zijn daar ook mogelijkheden voor. 

Direct naar de Malediven toe vliegen (niet vanaf Sri Lanka)?

Je kan ook Sri Lanka overslaan en direct naar de Malediven toe vliegen. Er zijn directe vluchten beschikbaar vanaf Amsterdam. Toch raden wij aan om beide landen te ontdekken. Zo boek je een veelzijdige reis die elkaar aanvult op bepaalde punten. Sri Lanka heeft enkele bezienswaardigheden en een cultuur die je niet wilt missen, hetzelfde geldt voor de Malediven met de prachtige stranden en vissen. Sri Lanka is een stuk goedkoper dan de Malediven, waar de prijs hoger ligt voor alle beschikbare luxe. 

Handige links voor Sri Lanka of de Malediven 

Hieronder nog wat handige links voor je rondreis door Sri Lanka of de Malediven: 

Daarnaast staat ons blog vol met tips over een rondreis door Sri Lanka. Zo hebben we blogs geschreven over alle steden en algemene informatie (klimaat, reistijd, geldzaken), etc.