...

Lonely Planet Sri Lanka

De Lonely planet is een reisgids die voor elk land, ook Sri Lanka, een uitgave heeft. Deze reisgids is vooral bekend geworden onder backpackers, maar is nu ook bekend voor het grote publiek en wordt door iedereen gebruikt tegenwoordig. Meestal is de Lonely planet in het Engels geschreven maar er zijn ook varianten op de markt in andere talen. Je kan in deze reisgids overzichtelijk zien wat de bezienswaardigheden zijn, waar je lekker kan eten en waar je goed kan overnachten. Daarnaast geeft de lonely planet een overzicht van café’s, discotheken en andere belangrijke hotspots in Sri Lanka. Kortom, een super handige gids voor je reizen door de wereld.

Lonely planet voor de hele wereld

Lonely planet richt ziet niet alleen op Azië of Sri Lanka, maar op de hele wereld. Ook voor minder bekende bestemmingen bestaat er 1. Er zijn in totaal zo’n 650 boeken uitgegeven in 118 landen vanaf 1973, ook in Nederland dus. Momenteel worden er per jaar ongeveer 6 miljoen verkocht.

Lonely planet Sri Lanka

Sri Lanka bestemming nummer 1 door Lonely planet in 2019

In 2019 heeft Sri Lanka de prijs gewonnen van Lonely planet van bestemming van het jaar 2019. Het is het land om naartoe te reizen dit jaar. Sri Lanka is uitgekozen door Lonely planet door de veelzijdigheid van het land. Een combinatie van eindeloze stranden, ruïnes die de geschiedenis goed weergeven, mensen die gastvrij zijn, veel wilde dieren, prachtige treinreizen, de thee die beroemd is, lekker eten en dat allemaal voor weinig geld. Eigenlijk alles waarover je kunt lezen in dit blog. Wij waren al fan van dit land maar ook super tof om te horen dat Lonely Planet daar ook zo over denkt. Na Sri Lanka zijn Duitsland en Zimbabwe op plaatse 2 en plaats 3 geëindigd in de verkiezing door Lonely planet.

Lonely planet Sri Lanka bestellen – PDF of paperback

Ook wij hebben gebruik gemaakt van de Lonely planet tijdens onze reizen naar Sri Lanka. Het is niet alleen een super handige reisgids, maar ook een leuk naslagwerk om thuis in de kast te bewaren. Zo kan je later nog eens terugkijken naar de plekken waar je allemaal bent geweest op de wereld.

Hierbij een link waar je meer informatie over het boek kunt krijgen. Er zijn verschillende varianten te bestellen, namelijk een paperback voor 14 euro en een e-book in PDF formaat voor 20 euro. Zelf hebben we gekozen voor de paperback variant omdat je die lekker mee kan nemen in je tas. Dat vinden wij meer passen bij het reizen dan dat je het boek op je mobiel moet openen. In de hand leest zo’n Lonely planet toch een stuk lekkerder tijdens je reis naar Sri Lanka. Maar een ebook in PDF formaat kan ook handig zijn. Kies zelf wat je voorkeur heeft voor jouw reis in 2024

Sri Lanka Lonely planet