...

Mirissa Sri Lanka

Mirissa in Sri Lanka is een van de bekendste badplaatsen van de zuidkust. De stranden zijn super mooi en je komt er volledig tot rust. Waar Unawatuna redelijk toeristisch is, is het in Mirissa nog een stuk rustiger. Een relaxte sfeer en tal van leuke activiteiten om te ondernemen zoals walvissen spotten en surfen. Over deze activiteiten in Mirissa en waarom je deze plek niet mag overslaan tijdens je reis naar Sri Lanka lees je alles in dit blog.

Over Mirissa in Sri Lanka

Mirissa trekt door heel Sri Lanka veel backpackers aan. Er zijn honderden hostels, hotels en guesthouses. Dit trekt deze groep reizigers aan. In het hoogseizoen zijn er elke avond wel feestjes op het strand. Toch is Mirissa nog niet heel toeristisch. Dit komt wel langzaam op gang. Er komen steeds meer restaurants bij en ook het aantal accommodaties n hotels neemt gestaag toe. Ondanks deze groei blijft de sfeer relaxt, wat Mirissa een van de leukste bestemmingen van Sri Lanka maakt. Door de gunstige ligging kan je makkelijk een uitstapje maken naar andere bestemmingen in de buurt.

Mirissa Sri Lanka

Activiteit 1 in Mirissa Sri Lanka – Walvissen spotten

Dit is volgens velen de leukste activiteit in Mirissa tijdens het verblijf in Sri Lanka, walvissen spotten. Met een boottocht op pad, naar een van de beste regio’s om echte wilde walvissen te zien. Erg bijzonder om deze grote dieren te zien. Dagelijks gaan er elk uur wel boten naar de walvissen. Dit heeft ook een nadeel. Er zijn maatschappijen die minder goed met de walvissen omgaan. Ze worden dan opgejaagd en onrespectvol behandeld. 9 op de 10 gaat wel gewoon goed om met deze dieren en bezorgen je een leuke ochtend of middag. Aan jou de keus of je deze activiteit in Mirissa tijdens je reis naar Sri Lanka wil doen.

Activiteit 2 in Mirissa Sri Lanka – Surfen

Mirissa is een bestemming op je reis naar Sri Lanka waar je makkelijk enkele dagen kan verblijven. Lekker relaxen op het strand en bijkomen. Het strand en het mooie water dragen hieraan bij. Als je van surfen houdt ben je op de ideale bestemming. Als beginner of ervaren surfer kom je hier goed tot je recht. Als beginner kan je surflessen nemen en als ervaren surfer kan je zelf je gang gaan. Bodyboarden is ook mogelijk op Mirissa Beach in Sri Lanka. De golven zijn daar perfect.

Sri Lanka Mirissa

Overige activiteiten in Mirissa

Naast de net benoemde activiteiten die we zeker aanraden om te doen als je in Mirissa Sri Lanka bent, zijn er ook nog andere zaken die je kunt ondernemen. Maak een uitstapje naar andere plekken aan de zuidkust. Je kan bijvoorbeeld Fort Galle bezoeken. Dit fort staat op de UNESCO erfgoedlijst. Op de pagina over Galle lees je alles over de bezienswaardigheden in dit stadje. Elke dag gaan er bussen maar je kan ook een scootertje huren om hier te komen. Als je voor zonsondergang terug bent raden we aan om langs Wijaya beach in Unawatuna te rijden. Hier pak je een prachtige zonsondergang mee. In Mirissa zelf is het leuk om naar Secret Beach te gaan. Een prachtig strand omgeven door palmbomen en rotsen, schiet hier het perfecte plaatje. Een andere leuke plek om wat foto’s te maken is de Palm Tree Spot in Mirissa. Hier staan honderden palmbomen wat deze locatie uniek maakt.

Eten in Mirissa tijdens je reis in Sri Lanka

Over het avondeten in Mirissa hoef je je niet druk te maken,in Sri Lanka is het eten altijd vers en zijn de gerechten heerlijk. Je kan eten in een van de vele restaurants op het strand van Mirissa. De zee is op een kleine afstand dus je hoort de suis zit met je voeten in het zand. Aanrader: verse vis. Als je uitgegeten bent kan je nog een barretje in aan het strand. Als je zin hebt om te feesten kan je op woensdag of vrijdag naar de Tiki Cliff Bar in Weligama (15 minuten met TukTuk). Vooral onder backpackers is dit een populair feest.

Mirissa in Sri Lanka

Hoe kom ik in Mirissa vanaf andere steden in Sri Lanka?

Als je vanuit het noorden van Sri Lanka naar Mirissa komt, zijn de afstanden klein. Vanaf Colombo is het wel een paar uur. Maar vanuit andere bestemmingen ben je er binnen een uur. Kom je vanuit het oosten kan je bijvoorbeeld een bus pakken vanaf Matara. Vanaf dit plaatsje in Sri Lanka kan je overstappen op de tuktuk of directe bus naar Mirissa.

Overnachten in Mirissa, Sri Lanka – Hostel / hotels

Zoals eerder benoemd in deze blog, er zijn veel accommodaties bij gekomen in Mirissa door de toegenomen populariteit van Sri Lanka. Er zijn nu voldoende guest houses en genoeg leuke hostels en hotels. Hier een link naar enkele deals voor het boeken van een overnachting in Mirissa tijdens je verblijf in Sri Lanka.