...

Sri lanka Nuwara Eliya

Nuwara Eliya is een van de leukste bestemmingen in Sri Lanka. Deze regio wordt ook wel de thee regio genoemd. Er zijn duizenden heuvels, deze regio noemen we ook wel Hill Country. Naast Ella is dit de meest bezochte plek.  

Zo kan je in Nuwara Eliya in Sri Lanka onder andere: 

  • Prachtig wandelen 
  • Oude koloniale gebouwen zien
  • Theevelden bezoeken 

Nuwara Eliya – Victoria Park

Je bezoek in Nuwara Eliya begin je in het centrum, waar je het Victoria Park kunt vinden. Dit park is aangelegd door de britten en is nog steeds perfect onderhouden. Je kan er heerlijk wandelen. Het klimaat in dit gedeelte van Sri Lanka is heerlijk koel. 

Sri lanka nuwara eliya

Nuwara Eliya – de theeregio van Sri Lanka 

De theevelden die om de stad Nuwara Eliya liggen zijn ook zeker het bezoeken waard als je in dit gedeelte van Sri Lanka bent. Zo is een van de bekendste tochten om de wandelen de Lovers Leap. Zo kan je de prachtige omgeving verkennen. Dit is een tocht van 5km die start bij Pedro Tea Estate (theefabriek)  

Nuwara Eliya Sri Lanka – Ramboda Falls

De Ramboda Falls, liggende ten noorden van Nuwara Eliya, zijn de hoogste watervallen van Sri Lanka, Met een auto of tuktuk zijn deze watervallen perfect te bereiken. 

Sri Bhakta Hanuman Tempel

De bekendste tempel van Nuwara Eliya en een van de bekendere in heel Sri Lanka  is de Sri Bhakta Hanuman Tempel. Voor je hier komt staat je eerst een busrit en pittige klim te wachten. De tempel staat op een grote heuvel. 

De tempel staat niet bekend om de staat van de tempel, maar wel om de bijzondere omgeving, die je niet snel zal vergeten. 

nuwara eliya

Eten en drinken in Nuwara Eliya – Sri Lanka

Er zijn een aantal hele goede en toffe Sri Lankaanse restaurants gelegen in Nuwara Eliya.Je kan hier genieten van verschillende keukens, bars, inrichtingen en bijzonderheden. Zeker waar om eens een kijkje te nemen bij de volgende restaurants:

  • Themparadu (lokaal + live muziek)
  • Salmiya (top pizza’s) 

Overnachten in Sri Lanka – Nuwara Eliya

Er zijn diverse plekken om te overnachten in Nuwara Eliya Sri Lanka. Zo zijn er enkele toffe hostels en guest houses. Hier een link naar enkele deals voor het boeken van een overnachting in Nuwara Eliya tijdens je verblijf in Sri Lanka.Booking.com

Hoe kom ik in Nuwara Eliya? 

De treinreis tussen Kandy en Ella is een van de bekendste ter wereld. Nuwara Eliya ligt tussen deze plaatsen in Sri Lanka in. Als je in Kandy start ben je ongeveer vier uur onderweg. Andere optie is om de bus te pakken om zo de stad te bereiken. Als je start vanaf de hoofdstad van Sri Lanka, Colombo kost dit je 6 uur om Nuwara Eliya te bereiken.