...

Sri Lanka Adam’s Peak

Als je in Sri Lanka bent kan je Adam’s Peak niet overslaan. Deze highlight ligt in een prachtige omgeving in centraal Sri Lanka. De berg is 2243 meter hoog en al duizenden jaren een pelgrimsoord voor verschillende bevolkingsgroepen. Men zegt dat de berg een voetafdruk van Boeddha herbergt. Ook al geloof je niet, een to do voor je reis in Sri Lanka is de reis naar de top van Adam’s Peak. Echt iets wat je niet snel zal vergeten.

Adam’s Peak of Sri Pada

Adam’s Peak in Sri Lanka wordt ook wel Sri Pada genoemd. Verschillende groepen mensen bezoeken deze berg voor diverse redenen. Van Moslims tot Hindoes tot Christenen en Boeddhisten. De naam Adam komt omdat de moslims beweerden dat op deze berg Adam voet op aarde heeft gezet.

De klim naar Adam’s Peak start in Dalhousie Sri Lanka. In totaal zijn het 5.500 treden die je gaat beklimmen. Het begin van de tocht loop je nog door theeplantages en Boeddhistische artefacten.

Sri Lanka Adams Peak

Hoe zwaar is de klim naar Adam’s Peak in Sri Lanka?

Als je redelijk fit bent, zal je geen moeite hebben met de klim naar Adam’s Peak tijdens je prachtige reis door Sri Lanka. Je hoeft er in ieder geval niet voor te trainen. Je kan geen last krijgen van hoogteziekte en het is niet ‘super’ zwaar. Ook zonder goede conditie zal je boven komen. Zeker het eerste deel van de klim is gemakkelijk Na anderhalf uur wordt het wel iets zwaarder.

Een gids huren voor de klim?

Een Sri Lankaanse gids huren voor de klim naar Adam’s Peak is mogelijk, maar niet vereist. De route is eenvoudig, hier is geen gids voor nodig. Wat wel leuk is aan een gids is dat je uitleg kan krijgen over de route die je loopt, de omgeving en de berg.

Tijdens de beklimming van Adam’s Peak kom je kleine Sri Lankaanse winkeltjes tegen waar je eten en drinken kunt halen. Het is hier wel een stuk duurder dan in het dorp Dalhousie. Neem genoeg kleingeld mee. De verkopers kunnen vaak niet wisselen met te grote briefjes. Daarnaast raden wij aan om in het dorp alvast iets in te slaan.

De route en de looptijden naar Adam’s Peak

Zoals eerder benoemd start de tocht naar Adam’s Peak in Dalhousie Sri Lanka. Advies is om hier 2 dagen te verblijven. 1 dag beklim je de berg en 1 dag ga je lekker uitrusten. Boek een hostel met een goed bed en ga op tijd naar bed. Om 02:00 moet je eruit om de klim te starten. Deze doe je in de nacht zodat je als je op de top bent de zon op ziet komen. Plan het zo dat je rond 05:00 de top bereikt. Houd er rekening mee dat het erg druk kan zijn op de top. Gemiddeld duurt de beklimming tussen de 2.5 en 3.5 uur.

Het uitzicht op de top is adembenemend. Je komt boven de wolken uit wat eruit ziet als een laag watten. Rustig zie je de zon opkomen. Na zonsopkomst ga je weer naar beneden. Naar beneden ben je in ongeveer 1.5 uur. Rust de rest van de dag na beklimming van Adam’s Peak tijdens je reis naar Sri Lanka lekker uit.

Adam's peak Sri Lanka

Overnachten nabij Adam’s Peak – Sri Lanka

Er zijn diverse opties om te overnachten in Sri Lanka nabij Adam’s Peak.  Als je in Dalhousie wil overnachten hebben we hier een goede optie voor je:
Grand Adam’s Peak. Prijzen vanaf 20 euro per nacht. Dit hostel bevindt zich op slechts 100 meter van de tocht naar Adam’s Peak.

Zijn er kosten verbonden aan de tocht naar Adam’s peak in Sri Lanka?

Er zijn geen kosten verbonden aan de tocht naar Adam’s peak in Sri Lanka. Een gratis hike dus. Onderweg kom je waarschijnlijk monniken tegen die vragen om een donatie. Het is netjes om ze wat kleingeld te geven.

Wat is de beste tijd om de klim naar Adam’s Peak te doen in Sri Lanka?

Zoals eerder benoemd is de beste tijd voor de klim naar Adam’s Peak in Sri Lanka in de nacht. In de ochtend na zonsopkomst is het uitzicht het mooiste.