...

Sri Lanka veiligheid

Is in Sri Lanka je veiligheid gegarandeerd? Een van de belangrijkste vragen voor als je een nieuwe vakantieland aan het zoeken bent om bijvoorbeeld door te backpacken.

Sri Lanka veiligheid – Is dit land veilig?

Om gelijk antwoord te geven op de centrale vraag van deze blog, hoe zit het met de veiligheid van Sri Lanka?

Dit is een uitstekend en veilig land om naar op vakantie te gaan. Wel zijn er wat zaken waar je rekening mee moet houden om te zorgen dat jouw vakantie perfect en safe zal verlopen. Hierover kan je meer lezen in het vervolg van deze blog.

Sri Lanka veiligheid

Veiligheid factor 1, drinkwater in Sri Lanka

Eerste factor waar je rekening mee moet houden in Sri Lanka als toerist met betrekking tot veiligheid is het drinkwater. Water wat uit de kraan komt kan je niet drinken. Zelfs de lokale bevolking is hier voorzichtig mee. Mocht je toch water uit de kraan willen drinken zal je dit eerst moeten koken of steriliseren. Water uit de supermarkt is natuurlijk wel veilig. Tip: vraag na of milkshakes, ijs, fruitsappen of ijsklonten met gefilterd water zijn gemaakt. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan en blijft jouw lichamelijke veiligheid gegarandeerd.

Veiligheid factor 2, voedsel in Sri Lanka

De tweede factor van veiligheid waar je rekening mee moet houden is het voedsel in Sri Lanka. De keuken van dit land heeft veel gelijkenissen met de Indiase keuken. Je kan overal terecht voor rijst en curry gerechten, meestal bereid van lokale producten. Het eiland is rijk met groentes en fruit, wat je ook terugziet op op straat en op de marktjes. Wij raden niet aan om fruit en groenten te kopen die op straat gewassen worden. Fruit met een schil kan je wel kopen. Haal wel de schil eraf. Dit principe geldt ook voor rauwe groenten.

Let ook op met het kopen van vlees en vis. Dit ligt in de volle zon in op de lokale markt. Het vlees en de vis voldoen niet aan de standaarden van hygiëne zoals wij die hebben. Om de risico’s op ziek worden te minimaliseren, raden we aan dit niet te kopen. Mocht je toch graag een stukje vlees willen kopen en eten, bak dit dan goed door op hoge temperatuur.

Vaak moet je de eerste dagen na landing wennen aan de olie, specerijen en kruiden die worden gebruikt. Hier wen je vanzelf aan. Conclusie inzake de veiligheid van factor 2, voedsel in Sri Lanka. Let goed op hoe het aan de man wordt gebracht en of het voldoet aan jouw hygiëne standaarden.

Veiligheid factor 3, verkeer in Sri Lanka

De derde factor om rekening mee te houden qua veiligheid in Sri Lanka heeft betrekking op het verkeer. Het verkeer is chaotisch. In de grote steden is het erg druk en wordt er veel lawaai gemaakt. Veel auto’s toeteren en soms lijkt het alsof er geen verkeersregels bestaan. Iedereen rijdt op dezelfde weg. Let goed op bij het oversteken. Taxi’s en TukTuk’s kan je gewoon gebruiken. Conclusie van veiligheid in Sri Lanka van dit onderdeel is scherp blijven als je deelneemt in het verkeer, zowel bij het oversteken als bij het afspreken van een prijs met een TukTuk.

Sri Lanka veiligheid

Is Sri Lanka veilig? – De burgeroorlog

Vanaf 2009 is je veiligheid in Sri Lanka op straat gegarandeerd. Daarvoor was er een burgeroorlog. Er is nu niks merkbaar van de spanningen en ook de militaire aanwezigheid is nihil. De toeristische industrie is in volle bloei en het land is veilig. Ook het noorden van het land wordt steeds beter bereikbaar gemaakt en wordt steeds meer ontdekt.

Kan je veilig met de trein reizen in Sri Lanka?

Kan je veilig met de trein reizen in Sri Lanka? Dit is een groot avontuur. De rit tussen Kandy en Ella is een van de highlights van dit land voor toeristen. Daarnaast zijn de treinen een veilige en populaire manier om jezelf te verplaatsen. Zakkenrollers zijn hier niet en je veiligheid is gegarandeerd.

Overige zaken met betrekking tot veiligheid in Sri Lanka

Naast de net benoemde factoren die van invloed zijn op de veiligheid in Sri Lanka. Zijn er nog wat andere zaken om rekening mee te houden als toerist. Kijk bijvoorbeeld tijdens het regenseizoen uit als het extreem hard regent. Lekker binnen blijven dan want er zijn nog weleens kleine overstromingen. Houd ook het nieuws in de gaten voor je op vakantie gaat naar dit land. Kortom, als jij je goed inleest en goed voorbereid, is je veiligheid in Sri Lanka gegarandeerd. Het is gewoon een veilige reisbestemming en een heerlijk vakantieland om doorheen te reizen of backpacken.