...

Sri Lanka Dambulla

Dambulla ligt perfect centraal gelegen in Sri Lanka, wat het een stop maak om zeker niet zomaar voorbij te laten gaan. Dambulla staat bekend om de vele bijzondere grotten. In de grotten vind je niet alleen natuur maar ook door de mens gemaakte relikwieën zoals diverse Boeddha beelden. Vergeet ook niet langs de gouden tempel te gaan. Deze ligt op de rots waar de bekendste grotten van Dambulla liggen. Door deze combinatie van natuur en door de mens gebouwde tempel, heeft het een plekje op de UNESCO werelderfgoedlijst weten te bemachtigen. 

Naast de bekendste grotten van Sri Lanka zijn er niet veel bezienswaardigheden in Dambulla of activiteiten. In de omgeving zijn er wel diverse leuke dingen te beleven. 

De grotten van Dambulla

Om de gouden tempel te bezoeken in Dambulla, waar deze plaats in Sri Lanka om bekend staat, moet je een kleine heuvel oplopen waar de bekende grotten zich in bevinden. Bovenaan aangekomen zal je verrast worden door de prachtige omgeving waarvoor je uit kunt kijken. Absolute must see is Sigiriya

Maharaha Lena 

Wij raden zeker aan om de 5 bekende grotten te bezoeken in Dambulla tijdens je rondreis door Sri Lanka. Zelf vonden we de Maharaja Lena de mooiste grot (dit is ook de grootste). Hier vind je onder andere 56 verschillende beelden van Boeddha, maar ook schilderingen en andere bezienswaardigheden. 

dambulla

Devajar Viharaya

In de Devajara Viharaya grot kan je een liggende Boeddha van wel 15 meter groot vinden. Zo heeft elke grot in Dambulla zijn eigen bijzonderheden, welke je zeker niet snel zal vergeten tijdens je Sri Lanka rondreis. 

De gouden tempel van Dambulla in Sri Lanka

Zoals eerder benoemd kom je via de rots waar de grotten zich in bevinden, bovenaan uit bij de gouden tempel van Dambulla, die door heel Sri Lanka bekend is. Deze tempel staat bekend om het Boeddha beeld van wel 30 meter hoog. 

Activiteiten in de buurt van Dambulla – Sri Lanka

Na het bekijken van de Sri Lankaanse grotten in Dambulla, raden we aan Minneriya National Park te bezoeken. Vanaf Dambulla is dit park makkelijk en snel bereikbaar. Als je een safari wil maken is dit de plek. Het is echt een van de mooiste parken van Sri Lanka. Het park wordt geroemd om de wilde olifanten die er leven. Dat je wilde olifanten gaat tegenkomen tijdens je reis is een garantie.

sri lanka dambulla

Dambulla als uitvalsbasis in Sri Lanka

Dambulla is een mooie plek om als uitvalsbasis te gebruiken voor je rondreis door Sri Lanka:

  • Sigiriya ligt op 30 minuten
  • Anuradhapura is makkelijk te bereiken
  • Polonnaruwa ligt dichtbij gelegen

Kortom, Dambulla is een perfecte plek om meerdere steden in de buurt te bezoeken. 

Slapen in Dambulla

De prijzen voor overnachten zijn de afgelopen jaren wat toegenomen in Sri Lanka,zo ook in Dambulla. Toch zijn er voldoende guesthouses te vinden in Dambulla waar je voor een prima prijs kunt slapen. Naast guesthouses zijn er diverse hotels en andere accommodaties beschikbaar. Hierbij een link met deals om te overnachten in Dambulla tijdens je reis in Sri Lanka. Booking.com

Hoe kom ik in Dambulla?

Dambulla is het beste te bereiken met de bus als jij je in deze regio bevindt in Sri Lanka:

  • Kandy > Dambulla. 2 uur met de bus
  • Colombo > Dambulla. 5 uur met de bus 
  • Anuradhapura > Dambulla. 2 uur met de bus
  • Polonnaruwa > Dambulla. 1.45 uur met de bus 
  • Sigiriya > Dambulla. 45 min met de bus 

Voor meer informatie of vragen over Sri Lanka of Dambulla kan je altijd mailen naar info@sri-lanka-rondreisblog.nl