...

Sri Lanka Yoga

In dit blog vertel ik je alles over waarom je een yoga retreat in Sri Lanka zou moeten bijwonen

Stel je voor dat je yoga beoefent met gelijkgestemde yogaliefhebbers, de wind door je haren en het strand op slechts een steenworp afstand. Reizen en deelnemen aan een yoga-retraite in Sri Lanka is een geweldige manier om jezelf op te laden en welzijn te verbeteren, nieuwe delen van de wereld te verkennen, deel uit te maken van de internationale yoga gemeenschap en vooral: jezelf onder te dompelen in yoga.

Yoga retreat in Sri Lanka

Yoga retraites in Sri Lanka bieden een uitlaatklep om de verschillende delen van yoga echt te integreren in je dagelijkse leven en routine:

Ga naar een nieuwe en spannende plek!

Dus je hebt waarschijnlijk vrienden die naar yoga-retraites zijn geweest in Bali, Thailand, Mexico of Costa Rica: maar hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze yoga in Sri Lanka hebben verkend en beoefend? Hoewel yoga zeker niet nieuw is in de regio (het is slechts een steenworp afstand van India), worden er steeds meer yogacentra en retraites opgericht in Sri Lanka, wat het een perfecte yoga-bestemming maakt om je beoefening te verdiepen.

Er zijn veel plaatsen langs de zuidkust van Sri Lanka die dagelijkse Yoga drop-in lessen aanbieden, zoals Talalla Retreat en Sri Yoga Shala, of oefenen in de bergen bij Rukgala Retreat nabij Kandy. 

Zie hier een overzicht van alle Yoga retreats in Sri Lanka

sri lanka YogaBezoek Sri Lanka en doe Yoga voordat het te druk wordt

Terwijl Sri Lanka al een paar jaar “up-and-coming” is voor Yoga en rondreizen, is dit prachtige eiland in de schijnwerpers gezet en onlangs op tonnen “Top Travel Destinations” -lijsten terecht gekomen – dit betekent dat het steeds populairder zal worden en steeds drukker. Sinds het einde van de burgeroorlog in 2009 is het aantal toeristen van 2010 tot 2017 vermenigvuldigd! Het is nog steeds een stuk minder toeristisch dan Thailand, Mexico of Bali en daarom is Sri Lanka de perfecte plek voor yoga.

Leer surfen in Sri Lanka en ontspan met Yoga

Surfen en yoga gaan perfect samen op Sri Lanka. Yoga komt surfers op veel verschillende manieren ten goede, en omgekeerd is surfen een geweldige sport als aanvulling op een actieve yogabeoefening. Als je nog nooit eerder hebt geprobeerd te surfen, is Sri Lanka de beste plek om te leren: de golven zijn zacht en het water is warm!

Schitterende (Yoga) omgeving

Er is niets beter dan oefenen met Yoga in Sri Lanka  met een koele zeebries en omringd zijn door Moeder Natuur. Sri Lanka is heerlijk weelderig en biedt het hele jaar door zalige zonneschijn: houd je van rechtstreeks uit een kokosnoot drinken en rondhangen op ongerepte stranden? Sri Lanka is de perfecte plek om de ziel te kalmeren en jezelf onder te dompelen in wat de natuur te bieden heeft!

Uitgebreid assortiment accommodatiemogelijkheden

Er zijn kamers voor elk type Yoga reiziger in Sri Lanka en voor elk type budget.. Er zijn niet alleen prachtige vijfsterrenhotels zoals het Anantara Tangalle Peace Haven Hotel, Shangri-La’s Hambantota Resort, Anantara Kalutara, Cape Weligama en The Fortress, maar ook boetiekhotels, omgebouwde koloniale huizen, eco-lodges en luxe tenten voor ‘glamping’. ”(Zoals Madulkelle Tea & Eco Lodge) – eigenlijk alles wat je hartje begeert.

Veel plaatsen in Sri Lanka bieden drop-in yogalessen aan en organiseren ook het hele jaar door meerdaagse yoga-retraites!

Plan je een Yoga reis naar Sri Lanka? Klik hier voor meer accommodatiemogelijkheden!

De mogelijkheid om de oude kunst van Ayurveda te ervaren

Ayurveda en yoga zijn in Sri Lanka twee erwten in een peul en delen veel filosofieën en praktijken; Als je altijd al geïnteresseerd bent geweest om meer te weten te komen over de kunst van Ayurveda, Sri Lanka is een van de beste landen ter wereld om de oude praktijk te ervaren. Veel therapeuten voltooien een jarenlange opleiding om een ​​Bachelor of Ayurveda Medicine-graad van de universiteit te behalen, voordat ze patiënten gaan behandelen in Ayurveda-centra en klinieken. 

Ayurveda en Yoga gaan dus hand in hand in Sri Lanka en zijn de basis voor balans in gezondheid.

yoga sri lanka

Gemakkelijk reizen in Sri Lanka

Sri Lanka heeft een goede internationale luchthaven met directe vluchten naar Colombo vanuit een tiental landen over de hele wereld. Er zijn ook vluchten naar Colombo vanaf de meeste grote luchthavens met overstapknooppunten, waaronder Hong Kong, Singapore, Kuala Lumpur en Bangkok. Eenmaal aangekomen in Sri Lanka is vervoer in het land ook goedkoop, betrouwbaar en veilig met een uitgestrekt treinnetwerk. Tuk-tuks in overvloed, gloednieuwe snelwegen die steden met elkaar verbinden en steden, evenals binnenlandse luchttaxidiensten van kust tot kust. Je kan dus zonder veel moeite bij jouw Yoga retreat in Sri Lanka aankomen. 

Meer weten over yoga in Sri Lanka?

Voor meer informatie over yoga in Sri Lanka verwijs ik je graag door naar de volgende website. Hier kan je alle Yoga retreats in Sri Lanka vinden. Daarnaast kan je altijd mailen naar info@sri-lanka-rondreisblog.nl