...

Sri lanka met kinderen

Sri Lanka heeft fantastische stranden, historische ruïnes, jungles vol wilde dieren, schilderachtige theeplantages en nog zo veel meer dingen om te doen in Sri Lanka met kinderen. Sri Lankaans eten is ook een van de beste in de wereld en de mensen zijn zo gastvrij en vriendelijk, vooral met kinderen. Sri Lanka is terecht een populaire vakantiebestemming voor mensen van vele nationaliteiten. Maar Sri Lanka met kinderen? Lukt dat wel? Is Sri Lanka een goede bestemming voor gezinnen, jonge kinderen, baby’s of kinderen van welke leeftijd dan ook? Sri Lanka met kinderen is erg leuk en kan prima!

Wanneer is de beste tijd om Sri Lanka te bezoeken?

Bij het plannen van je vakantie naar Sri Lanka met kinderen begin je waarschijnlijk met het uitzoeken wanneer de beste tijd is om de bestemming te bezoeken. Dit is de vraag die veel mensen denken dat moet worden gesteld voordat ze beginnen met het plannen van hun Sri Lanka vakantie, maar omdat Sri Lanka twee afzonderlijke moessonzones heeft, kan je Sri Lanka het hele jaar door bezoeken. Het is beter om eerst te bedenken wat je wilt zien tijdens de rondreis en doen en dan kan je beslissen wanneer de beste tijd is om te gaan. Terwijl het in het noorden en oosten van het eiland moessonseizoen is, is het in het zuiden en westen het droge seizoen en vice versa. Dit betekent dat als je met je kinderen Galle en de zuidelijke stranden wilt bezoeken in Sri Lanka, je het beste van december tot april kunt gaan.

sri lanka met kinderen

Vluchten naar Sri Lanka met kinderen

Vluchten naar Sri Lanka met kinderen zijn een kleine uitdaging. Het is 12 uur voor een directe vlucht vanuit Nederland. Als je de tijd hebt, een aantal luchtvaartmaatschappijen bieden stopovers waardoor je de rondreis kunt opbreken. Misschien kan je een overnachting boeken om het reizen zo voor kleine kinderen makkelijker te maken. Zo kan je makkelijker met kinderen naar Sri Lanka op vakantie gaan.

Sri Lankaans eten voor kinderen

Als je naar Sri Lanka gaat met kinderen is het goed om op te letten wat je allemaal gaat eten. Sri Lankaans eten is een van de beste keukens in de wereld. Het is absoluut prima om naar plaatsen te gaan waar de lokale bevolking naartoe gaat. Het eten is er vers gekookt, superlekker en super goedkoop. De mensen houden van kruiden en de kinderen kunnen ook wel tegen een beetje pit. Als je geen fan bent van chili, zul je blij zijn te weten dat er opties zijn met weinig tot geen hete kruiden. Enkele van de beste gerechten in Sri Lanka voor kinderen zijn:

  • Hoppers
  • Gebakken rijst met kip
  • Kip kerrie maar wel vragen om geen scherpe kruiden
  • Paratha
  • Kottu Roti
  • Kokosnoot roti
  • Dahl
  • Vers fruit

kinderen mee sri lanka

Rondreizen in Sri Lanka met kinderen

Er zijn een aantal verschillende vervoersmogelijkheden om met kinderen door Sri Lanka te reizen. Het huren van een chauffeur met auto is veruit de gemakkelijkste manier om rond te reizen. Als je niet op een budget rondreist, dan is dit de beste optie. De treinen in Sri Lanka zijn fantastisch en goedkoop. Vanwege de populariteit is het een drukke route, dus kaartjes moeten van tevoren worden gekocht. Tuk-tuks zijn een prima manier om je te verplaatsen op korte ritten. Sommige zijn groter dan andere. De kleinere, standaard exemplaren passen ons vieren zonder bagage. Je kunt grotere krijgen, maar die zijn wat moeilijker te vinden maar deze zijn wel aan te raden als je in Sri Lanka met kinderen bent. Ben je nog opzoek naar hotels in Sri Lanka, bekijk hier de hotels!

Sri lanka met kinderen – Hangmat

Wat ook een heerlijke activiteit is met kinderen in Sri Lanka is lekker relaxen in de hangmat. Een hangmatstandaard hebben ze veelal staan op de vele stranden die Sri Lanka rijk is.