...

Sri Lanka vliegtickets

Sri Lanka vliegtickets worden aangeboden door diverse aanbieders. Vroeger moest je echt goed sparen voor een ticket naar Sri Lanka. Nu kan je voor 700 euro of minder naar Colombo vliegen. Als je in een gunstige periode boekt kan je met Tix al voor 483 euro per persoon vliegen. In deze blog geven we je diverse tips omtrent het boeken van vliegtickets naar Sri Lanka.

Vliegtickets naar Sri Lanka zoeken

Omdat Sri Lanka zo populair aan het worden is, is het vinden van een vliegticket niet moeilijk. Er zijn meerdere aanbieders die tickets aanbieden. Houd rekening met de volgende zaken.

Meerdere sites hebben uitgebreide onderzoeken gedaan naar het boeken van goedkope vliegtickets naar Sri Lanka. In november zijn de tickets naar Colombo het goedkoopst. Dit is dus de gunstigste tijd om te gaan. Je vliegticket naar Sri Lanka is in deze maand het laagste in het hele jaar.

Sri Lanka vliegtickets

Wanneer mijn vliegticket naar Sri Lanka boeken?

Andere uitkomst uit deze onderzoeken is dat je het ticket naar Sri Lanka het beste ongeveer zeven weken van te voren kan boeken, 54 dagen om precies te zijn. Mocht het niet lukken om op deze dag te boeken, zijn de vliegtickets naar Sri Lanka het goedkoopste 104 dagen of 29 dagen voor je reis begint. Noteer deze dagen ergens, dit kan je echt honderden euro’s besparen.

Vliegticket Sri Lanka – verkrijgbaar op diverse websites

Vliegtickets voor Sri Lanka zijn verkrijgbaar op verschillende websites. Ook is dit nog mogelijk bij reisbureaus, maar tegenwoordig boeken we veelal online. Dit is namelijk makkelijker, sneller en een stuk goedkoper. Voor het internet kon dit niet anders. Er zijn tientallen sites waar je vliegtickets kan boeken. Door goed zoeken kan je zo voor 2 personen honderd euro goedkoper uit zijn.

Goedkope vliegtickets naar Sri Lanka

Hoe goedkoop een vliegticket naar Sri Lanka is, is afhankelijk van de tijd waarin je wil reizen. Tijdens het hoogseizoen, dat is van december tot en met maart, ben je meer geld kwijt voor je vliegticket dan de maanden daarvoor of daarna. Ook in de zomermaanden zijn de tickets vaak duurder.

Ook zijn er vaste dagen waarop vliegtickets naar Sri Lanka duurder zijn, zoals op zaterdag. Vaak kan je beter om maandag vliegen om zo kosten te besparen. Daarnaast kan je soms een stuk goedkoper vliegen vanaf vliegvelden buiten Nederland. Zoals vanaf Brussel, Düsseldorf of Frankfurt. Wij zijn zelf fan van Skyscanner. Zeker omdat je hier voor lange periodes makkelijk kan vergelijken. Je kan bijvoorbeeld 2 maanden selecteren en zien hoe duur het is om op een bepaalde dag weg te gaan en drie weken later zo goedkoop mogelijk terug te komen. Zo kan je snel vergelijken en snel de laagste prijs vinden. Bij andere sites moet je meer handmatig vliegtijden invoeren en telkens wachten tot de vliegtickets naar Sri Lanka geladen zijn.

Goedkope vliegtickets Sri Lanka

Binnenlandse vluchten en vliegtickets in Sri Lanka

Binnenlandse vluchten en vliegtickets zijn niet echt van toepassing in Sri Lanka. Het land is niet heel groot en je kan het makkelijk door reizen met de bus of met de trein. Er zijn wel wat kleine vliegvelden maar het grot van de vluchten gaat via Kandy of Colombo. Bekende maatschappijen zijn Aero Lanka, Cannamon Air en Sri Lanka Airlines. Vaak wordt een overstap geboekt vanaf Colombo naar de Malediven. De Malediven liggen op 2 uur vliegen.

Goedkoopste vliegticket boeken naar Sri Lanka?

Zoals eerder gezegd gebruiken wij altijd Tix om vliegtickets naar Sri Lanka te vergelijken. Hier kan je makkelijk vergelijken en voor een goede prijs op reis. Andere sites waar je vliegtickets op kan vergelijken:
WTC.nl