...

Sri Lanka Anuradhapura

Anuradhapura was vroeger een van de koningssteden van Sri Lanka. Deze stad ligt vrij noordelijk maar wel centraal gelegen. Anuradhapura is bekend geworden door de ruïnes die meer dan duizend jaar oud zijn. Zo vind je er onder andere:

  • Veel stoepa’s
  • Tempels
  • Historische bouwwerken. 

Als jij fan bent van bezienswaardigheden spotten, is Anuradhapura een van de leukste steden in Sri Lanka. 

De bezienswaardigheden in Anuradhapura

Anuradhapura staat door de het herbergen van historische ruïnes van Sri Lanka op de UNESCO werelderfgoedlijst. Wist je dat het hele gebied op de lijst staat, niet slechts diverse bouwwerken. Veel mensen starten hun ontdekking door het gebied bij de Sri Maha Bodhi. Voor boeddhisten is dit de heilige boom. Onder deze boom heeft Boeddha verlichting gevonden, volgens de verhalen. Daarnaast is het de oudste boom op de hele wereld. 

Ander hoogtepunt van Anuradhapura waar mensen Sri Lanka voor bezoeken, is de Ruwanweliseya stoepa. Dit is een gebouw van bijna 100 meter hoog. Deze stoepa ziet eruit al een witte koepel. Erg makkelijk te herkennen. Andere bezienswaardigheden waar je zeker een kijkje moet nemen zijn:

  • Isurumuniya Vihara
  • Kuttam Pokuna
  • Sandakada pahana
  • Thuparama stoepa.

Sri Lanka anuradhapura

Anuradhapura Sri Lanka – Gids of fiets? 

De netbenoemde bezienswaardigheden in Anuradhapura Sri Lanka  zijn verspreid over een best groot gebied. Te voet verkennen raden we daarom af. Zeker met de warmte temperaturen is je energie dan snel op. Onze tip, huur een fiets om zo het terrein te verkennen. Dit is niet duur en zo kan je relax het gebied rondrijden. 

Optie twee is om een gids te huren. Zo krijg je veel meer informatie dan je enkel kan lezen op de standaard borden Je kan vragen stellen over alles wat je wilt weten. De Sri Lankaanse gids heeft vaak een eigen TukTuk waardoor je lekker snel alle bezienswaardigheden af kunt gaan van Anuradhapura

Tips voor Anuradhapura 

Een aantal tips voor Anuradhapura  en voor Sri Lanka in het algemeen. Draag gepaste kleding bij de bezienswaardigheden. Het zijn heilige plekken houdt daar dus rekening mee. Mannen en vrouwen moeten bijvoorbeeld knieën en schouders bedekken. De locals zijn erg fan van wit dus als je witte kleding bij je hebt raden we aan dat te dragen. Voor je een complex binnen gaat doe je jouw schoenen en slippers uit. Zorg dus voor schoenen die je makkelijk aan en uit kan trekken. Zorg voor schone voeten! 

Andere tip is om goed om je spullen te letten in verband met apen. Deze beesten wonen rondom het gebied en kunnen soms brutaal zijn en je spullen pakken. 

Neem ook tijdens je reis door Sri Lanka Anuradhapura genoeg water mee. Zoals eerst gezegd, het kan erg warm worden in dit gebied. Zeker als je te voet of te fiets beweegt. Neem per persoon minimaal 0,5 liter water mee. 

Anuradhapura en Mihintale

Jouw bezoek aan Sri Lanka, Anuradhapura kan je perfect combineren met uitstekend combineren de heilige berg Mihintale. Deze heilige berg ligt op tien kilometer van de stad. Het dorpje zelf is niet heel interessant maar het tempelcomplex is dit zeker. Ook hier weer veel prachtige tempels, bouwwerken en een rots die beklommen kan worden voor een prachtig uitzicht. Tip > bezoek mihintale tijdens zonsopgang of zonsondergang. 

Overige activiteiten in Anuradhapura

Naast sightseeing in dit populaire gedeelte van Sri Lanka is er niet heel veel te doen in Anuradhapura. Je kan er wel heerlijk winkelen. Zo zijn er een paar toffe markten waar je heerlijk kunt eten en goedkoop Sri Lankaanse souvenirs kunt scoren. 

anuradhapura

Overnachten in Anuradhapura, Sri Lanka

Er zijn een hoop accommodaties in Anuradhapura Sri Lanka. Van hostels voor de backpacker tot aan appartementen en luxere hotels. Zie hier enkele deals om te overnachten in AnuradhapuraBooking.com

Hoe kom ik er?

Anuradhapura heeft een prachtig treinstation, met goede verbindingen met andere populaire steden in Sri Lanka. Zo gaan er vanuit Colombo wel vier treinen per dag. Vanaf Colombo doe je er ongeveer 5 uur over met de trein en 6 uur met de bus. Vanuit de stad Kandy gaan dagelijks ook vier treinen naar Anuradhapura. Vanaf hier is het ongeveer zes uur met de trein en vier uur met de bus voor jij op jouw nieuwe bestemming in Sri Lanka arriveert.