...

Sri lanka unawatuna

Unawatuna in Sri Lanka is een van de beroemdste gebieden van het land. Toeristen op vakantie brengen graag hun tijd door in het zuidelijke deel van Sri Lanka. Dit komt vooral omdat het zuiden de mooiste standen van Sri Lanka heeft. Met ongeveer een uur rijden van de hoofdstad Colombo is Unawatuna een perfect gebied om een paar dagen te verblijven. De stad zelf is klein, heeft geweldige winkels, pensions, trendy restaurants en heel wat activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt. Bekijk hieronder wat je allemaal in Unawatuna in Sri Lanka kunt doen.

Unawatuna Sri lanka strand

Het hoofdstrand van Unawatuna, Sri Lanka is populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking. De brede langgerekte stranden bieden een aantal goede zwemmogelijkheden en een deel van het strand is bezet met ligbedden om te huren. Aan de westkant van het strand is er een kleine wandeling naar een pagodabeeld met uitzicht op de baai. Het strand is direct verbonden met het centrum van de stad met veel kleine restaurantjes en barretjes. Er is hier in Unawatuna, Sri Lanka een geweldige strand vibe aan de gang, zelfs na zonsondergang.

Jungle Beach Unawatuna

Jungle Beach ligt aan de andere kant van het hoofdstrand van Sri Lanka. Het is een beetje verborgen, dus een stuk rustiger dan het hoofdstrand. Het is niet zo makkelijk te bezoeken als Unawatuna beach maar wel de moeite waard als je tijd hebt. Het is ongeveer 10-15 minuten rijden van het centrum van Unawatuna stad.

Bezoek Galle Fort

Galle Fort is iets totaal anders in Sri Lanka. Dit grote oude fort is niet gevuld met typische Sri Lankaanse architectuur maar heeft veel invloeden van de Nederlanders, Portugezen en Britten. Galle Fort heeft veel perfecte souvenirwinkels en echt geweldige architectuur. Je kan hier de hele middag wandelen en kijken naar de zonsondergang op de top van de vestingmuur. Echt een plek die je gezien moet hebben als je naar Sri Lanka en Unawatuna gaat.

sri lanka unawatuna

Wijaya Beach in Unawatuna (Strandschommel)

De meest Instagrammed plaats van Unawatuna, Sri Lanka is zonder twijfel de strandswing op Wijaya Beach. Het is niet echt op Wijaya Beach, maar net om de hoek. Zoek op Google Maps naar Dream Cabana, Unawatuna. Dit is de exacte plek. En doe ons een plezier, zeg hallo van ons tegen de grote jongens daar.

Surfen of een paddleboard

Klaar om in het water te gaan? Tussen Unawatuna en Galle is een goed strand om te leren surfen. Merk op dat het beste seizoen om te surfen is tussen november en mei. Bij Ahikava Surfschool kun je een board huren en misschien ook nog wat lessen volgen. Pak een peddelplank tijdens de zonsondergang, ontspan en geniet gewoon van het moment

Fitness in Unawatuna

Hou je van een goede training in de sportschool tijdens je reizen of vakantie? Een week entree kost $10. We vonden het ook een geweldige manier om in contact te komen met jonge lokale jongens en meisjes die ook aan het trainen zijn en houden van een praatje waar ze je alles vertellen over de omgeving. De naam van de fitness op Google Maps is Unawatuna Fitness Center.

Accomodatie in Unawatuna?

Ben je op zoek naar een verblijfplek in Unawatuna Sri Lanka? Bekijk dan eens deze accommodaties op Booking.comBooking.com