...

Sri Lanka

Welkom op ons Sri Lanka reisblog. Hier lees je alles wat je moet weten voor je vertrekt naar dit prachtige land

Veelzijdig Sri Lanka

Er is zo veel te zien in Sri Lanka. Van supermooie stranden, tot aan tropische planten, tempels die al duizenden jaren oud zijn, wilde dieren, vriendelijke locals, heerlijk eten en de beste surfplekken ter wereld. En dit alles voor scherpe prijzen. Omdat het tot 10 jaar geleden nog geen vakantieland was, liggen de prijzen een stuk lager. Door de reiswereld is dit land voor lange tijd overgeslagen. Maar sinds vijf jaar wordt de populariteit van dit land steeds groter. Dit jaar heeft Lonely planet Sri Lanka verkozen tot leukste vakantieland om naar toe te gaan.

Sri Lanka

Sri Lanka in opkomst

Sri Lanka is zoals gezegd een opkomend land. Wist je dat het letterlijk betekend ‘Prachtig eiland’? Het land is ongeveer even groot als Nederland en België bij elkaar. Hierdoor zijn de afstanden kort en kan je veel impressies en ervaringen op doen in weinig tijd. Ook door de hoogteverschillen zijn er verschillende regio’s te onderzuiden. Van de heuvelgebieden tot aan kuststroken en van rustige dorpjes tot aan tropische toeristische plekken. Voor ieder is er wel wat wils. Populaire activiteiten zijn bijvoorbeeld:

  • Mediteren in de oude tempels
  • Op safari gaan op wilde dieren te spotten
  • Surfen op de beste plekken van de wereld
  • Een echt traditioneel Sri Lankaans dorp bezoeken
  • Op het strand een nacht doorbrengen
  • Genieten van al het culinairs wat dit land te bieden heeft

Alles is mogelijk binnen een paar weken in Sri Lanka!

Nog een keer waarom Sri Lanka zo leuk is

Sri Lanka kent veel UNESCO plekken in verhouding tot de grootte. Er is zo veel te zien. Je kan zomaar wilde olifanten tegen komen. In de bekende nationale parken zie je een verscheidenheid aan dieren als krokodillen, vogels, apen, waterbuffels, luipaarden enzovoorts. Na je trip aan een nationaal park kan je lekker uitrusten aan een van de prachtige stranden. Hier is geen massatoerisme en kan je ongerept genieten van de natuur en je rust. Dit geldt ook voor het surfen. Stranden en golven van wereldklasse maar geen massatoerisme. Als je genoeg hebt van het strandleven ga je lekker het binnenland in op ontdekkingstocht naar de theeplantages, rijstevelden en oerwouden. Kortom, Sri Lanka is een van de veelzijdigste landen ter wereld.

Sri Lanka

Sri Lanka reisblog

In deze Sri Lanka reisblog gaan we je informeren over dit land en lees je over alles wat je moet weten voor jouw ideale vakantie naar Sri Lanka. Zo heb ik bijvoorbeeld een ideale rondreis route voor je uitgestippeld. Maar kan je ook meer lezen over de bijzondere steden en dorpen in Sri Lanka. Daarnaast is er een kennisbank die wat dieper ingaat op de geschiedenis, ligging, weer en andere feiten van dit land. Bovendien hebben we een sectie waarin we dieper ingaan op het overnachten in Sri Lanka. Onder andere door eigen ervaringen hebben we een lijstje samengesteld per plek waar jij gerust de nacht kan doorbrengen. Zo kan jij goed voorbereid op reis en kom je niet voor verrassingen te staan. Hieronder een klein overzicht van enkele belangrijke blogonderwerpen:

Meer vragen over Sri Lanka?

Mocht je nu nog vragen hebben over Sri Lanka waarop je het antwoord niet kan vinden op deze website. Stuur dan een e-mail naar info@sri-lanka-rondreisblog.nl. We beantwoorden al je vragen graag en hebben zo direct een nieuw onderwerp voor op de blogkalender.

Veel plezier gewenst met het lezen van de artikelen op de site en hopelijk kies je voor jouw komende vakantie voor het prachtige land Sri Lanka. Wij weten zeker dat je er geen spijt van zal krijgen.