...

Sri Lanka Lion Rock

Sri Lanka heeft maar liefst 8 plekken bemachtigd op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en 1 daarvan is de Lion Rock in Sigiriya. Op de Lion Rock is een paleis te vinden die tussen 473 en 491 na Christus gebouwd is door koning Kassapa. In dit artikel vind je meer over de Lion Rock in Sigiriya, Sri Lanka, zoals hoe je de Lion Rock kan bezoeken, hoe je bij de Lion Rock kunt komen en waar je het beste kunt slapen in de buurt.

Hoe kom je bij de Lion Rock in Sri Lanka?

Het plaatsje waar de Lion Rock zich bevindt ligt in de North Central province van Sri Lanka. Het plaatste heet Sigiriya en de dichtstbijzijnde grotere steden zijn Dambulla, wat ongeveer een half uur met de tuktuk is en Polonnaruwa, wat al gauw een uur van Sigiriya af ligt. Het is ook mogelijk om vanaf de grotere steden een bus te pakken naar Sigiriya. Alleen vanaf Dambulla rijdt er een bus naar Sigiriya, vanaf Polonnaruwa zou je eerst naar Dambulla moeten om met de bus te kunnen. De bus rijdt elke dag tussen half zeven in de ochtend en zes uur in de avond. Elk half uur vertrekt er een bus. Een enkele reis voor 1 persoon kost ongeveer 20 eurocent.

sri lanka lion rock

De Lion Rock bezoeken

De Sri Lanka Lion Rock is te bezoeken tussen zeven uur in de ochtend en half zeven in de avond. Houdt er rekening mee dat de Lion Rock een toeristische trekpleister is en dat het er op bepaalde tijden erg druk kan zijn. Ik raad je aan om zo vroeg mogelijk naar de berg te komen, zo voorkom je lange wachtrijen voor entreekaartjes. Om in de ochtend de berg te beklimmen is sowieso een goed idee want dan is de zon nog niet zo fel en is het er dus minder heet. Er is niet veel beschutting tijdens het beklimmen van de Lion Rock dus houdt hier rekening mee.

De entreetickets voor de Lion Rock zijn voor volwassenen ongeveer 23 euro. Een volwassene is iemand vanaf 12 jaar. Onder de 12 jaar is een entreeticket de helt van de entreeprijs van de volwassene. Let erop dat je genoeg contant geld mee neemt, het is niet mogelijk om af te rekenen door te pinnen. Je kan alleen entreetickets voor de Lion Rock betalen met contant Sri Lankaans geld.

De klim van de Lion Rock

Omdat de berg niet heel hoog is hoef je niet goed getraind te zijn. Wel is het verstandig om voldoende water en eten mee te nemen, je zweet waarschijnlijk veel door het klimaat en het is belangrijk dat dit verlies van vocht wordt aangevuld. Met een standaard conditie moet de klim te doen zijn. De bekendste klim van Sri Lanka, de Lion Rock bestaat uit ongeveer 1200 trappen. Op weg naar de top van de Lion Rock kan je apen en wilde honden tegenkomen. De wilde honden moet je proberen te ontwijken. De apen zijn meestal zoek naar eten en spullen Let hier dus op wanneer je met spullen rond loopt die je niet kwijt wil, de apen zijn ontzettend snel.Tijdens de klim zijn er een tal van plekjes waar je even een pauze kunt nemen als het klimmen niet meer gaat. Voor een gemiddeld persoon duurt de klim van de Lion Rock zo’n anderhalf uur.

Eenmaal op de top van de Lion Rock vind je het paleis van koning Kassapa. Dit paleis is nog enigsinds te zien, met de prachtige tuinen en baden erbij. Het paleis is mooi om te zien, vooral als je weet wat de geschiedenis van het paleis is. Het paleis op de Lion Rock is namelijk al 1600 jaar oud.

Accommodaties nabij Lion Rock

Benieuwd naar accommodaties in Sri Lanka de buurt van de Lion Rock? Klik dan op deze link om naar een pagina te gaan met accommodaties in de buurt!