...

Sri Lanka Kandy

Als je naar Sri Lanka gaat, is Kandy een van de plekken die je niet kan overslaan. Hoe je er kan komen en welke highlights er zijn, lees je in dit artikel.

Kandy – Een van de hoogtepunten van Sri Lanka

Naast Colombo is Kandy eigenlijk de bekendste stad van Sri Lanka. Men noemt dit ook wel de hoofdstad van Hill Country en dit mag ook wel als we kijken naar de hoogte. Kandy ligt 115 kilometer in het land vanaf de kust op een hoogte van 500 meter. je vind hier de ideale mix tussen natuur, cultuur en geschiedenis.

Sri Lanka Kandy

Highlights in Kandy  

De meeste reizigers die naar Sri Lanka komen en Kandy bezoeken, komen hier niet alleen voor het oude stadscentrum, maar onder andere voor de theeplantages, de groene omgeving, de Tand van Boeddha en andere belangrijke tempels. Kortom, voor de veelzijdigheid is Kandy een van de leukste steden van Sri Lanka.

1) Het Bahiravokanda Vihara Boeddhabeeld

Dit is een enorm standbeeld van Boeddha. Overal in Kandy is dit witte beeld zichtbaar, zelfs vanuit de bergen. Het beeld staat op Bahirawakanda Hill op een hoogte van zesentwintig meter. Deze plek kan je zeker niet zomaar voorbij lopen. Je hebt er een prachtig zicht over de hele stad en je kijkt uit op de belangrijkste tempel van Kandy, de Temple of Tooth. Tip: bekijk de zonsondergang vanaf dit beeld. Entree is ongeveer 1 euro 50.

2) Ontspannen in de Botanische tuinen

Tweede highlight van Kandy in Sri Lanka zijn de botanische tuinen. Ze zijn niet heel indrukwekkend maar in verhouding tot de drukke stad die het is, is het heerlijk om hier even rond te lopen in de natuur. Je kan hier lekker picknicken in een natuurlijke omgeving. Let wel op voor de apen. Entree kost ongeveer 8 euro 50.

3) De tempel of the Tooth

Kandy is niet alleen hot onder toeristen die Sri Lanka bezoeken, maar ook een belangrijke stad voor miljoenen pelgrims. Deze komen speciaal naar Sri Lanka Kandy om de Sri Dalada Maligawa tempel te bezoeken. De tempel van de tand genoemd. Door sommige wordt deze tempel beschouwd als heiligste object van de wereld, omdat er een tand van Boeddha ligt. Daarom wordt deze tempel ook 24/7 bewaakt door beveiliging.

Kandy Sri Lanka

4) Bezoek de theeplantages van Giragama

Vierde highlight van Kandy in Sri Lanka zijn de theeplantages. Wist je dat Sri Lanka een van de grootste theeproducenten is op de hele wereld. Het biedt een thuisbasis aan tientallen theeplantages. Het is zeker de moeite waard om een theeplantage te bezoeken en te zien hoe de thee wordt ontwikkeld.

Wij adviseren om de Giragama thee plantage te bezoeken. Deze ligt iets buiten de stad en hier leer je hoe de thee wordt ontwikkeld. Neem een rondleiding en proef de heerlijke thee.

5) Het Esala Perehera Festival

Bij velen die Sri Lanka bezoeken is Kandy bekend om het Esala Perahera Festival. Dit festival begint 10 dagen vooraf aan de volle maan. Dit festival is in Juli of Augustus. Als je rond deze periode in Sri Lanka bent, kan je dit festival niet overslaan. De tempel van de tand heeft een belangrijke functie tijdens de eerste paar dagen van dit feest. Daarna zie je veel optochten op straat van olifanten, acrobaten, monniken en muziek horen. Wel aan te raden om voor je reis naar Sri Lanka al een hostel of hotel in Kandy te boeken. Tijdens het festival zelf wordt dit lastig.

6) Ontspannen bij Kandy Lake

De zesde must do in Kandy tijdens je reis naar Sri Lanka is ontspannen bij Kandy Lake. Dit is een kunstmatig gebouwd meer. Er zijn diverse legenden verbonden aan dit meer. De bevolking gelooft dat de koning een geheime tunnel heeft aangelegd van het paleis naar het eiland. Nog steeds is het een van de meest bezochte plekken in Kandy en van heel Sri Lanka.

7) De beroemde treinreis in Sri Lanka – van Kandy naar Ella  

Je zal vast wel hebben gehoord over de beroemdste treinreis van Sri Lanka, die van Kandy naar Ella. Tijdens deze treinreis wordt je langs prachtige landschappen gereden met daarin theeplantages, oude bruggetjes, bossen en valleien. Als je in Sri Lanka bent is dit misschien wel de belangrijkste highlight die wij aanraden.

Onze favoriete hotels in Sri Lanka – Kandy

Mocht je voor je reis naar Sri Lanka, al een hotel of hostel willen boeken in Kandy, hieronder volgt een overzicht van onze favoriete adresjes:

  1. Budget: Sleep Cheep Hostel Kandy
  2. Basic: Sweet Lanka Kandy
  3. Luxe: Villa Shenandoah

 

Kandy in Sri Lanka

Hoe kan je tijdens je reis in Sri Lanka komen in Kandy?

Hoe kom je nu tijdens je reis in Sri Lanka in Kandy? Dit kan op diverse manieren. Zo is er een vliegveld, maar doordat de afstanden in Sri Lanka kort zijn kan je er ook komen door middel van een bus, minivan, trein of een taxi pakken. Zo heb je diverse bus stops in Kandy en een groot busstation (Goods Shed Bus Station). Hier kan je bussen pakken voor de lange afstanden. Hieronder een overzicht van enkele busbestemmingen
Kandy > Negombo (reisduur drie tot vier uur)
Kandy > Colombo (reisduur drie tot vier uur)
Kandy Nuwara Eluya (2 uur reizen)

En zo zijn er nog enkele bestemmingen die je vanaf dit busstation kan bereiken.

Wat is de beste reistijd om naar Kandy in Sri Lanka te gaan?

Wat is nu precies de beste reistijd voor Kandy Sri Lanka? Wanneer is het weer hier het beste? Het droge seizoen begint in december en duurt tot en met april. De temperatuur is hier dan gemiddeld tussen de 24 en 30 graden. In deze maanden is de stad ook het drukst. Je hoeft je niet zorgen te maken dat je het koud kan krijgen. Ook in het regenseizoen blijven de temperaturen hoog. Kortom, het hele jaar door is het weer in Kandy prima.

Meer informatie over Sri Lanka of Kandy?

Heb je nog meer vragen over je bezoek aan Sri Lanka en wil je meer weten over Kandy? Stuur dan een e-mail naar info@sri-lanka-rondreisblog.nl

Overnachten in Sri Lanka Kandy

Wil je overnachten in Kandy? zie hier enkele deals.


Booking.com