...

Sri Lanka geld

Sri Lanka geld, alles wat je hierover moet weten, lees je in dit artikel over geldzaken. 

Sri Lanka geld en betaalmiddelen

De munt en geld eenheid in Sri Lanka is de LKR (De Sri Lankaanse Roepie). Er zijn bankbiljetten beschikbaar in de volgende coupures:

 • 20
 • 50
 • 100
 • 500
 • 1000
 • 2000
 • 5000

Al deze biljetten kan je overal zonder problemen gebruiken. Let er wel op dat je de allerkleinste aankopen niet doet met de grootste bedragen. Dit kan leiden tot wisselproblemen. Neem dus een mix mee van kleine en grote biljetten geld tijdens je reis in Sri Lanka. 

sri lanka geld

Sri Lanka geld – Creditcard

Naast biljetten is er natuurlijk ook digitaal geld om mee te betalen in Sri Lanka, zoals de creditcard. Deze kan je veelal gebruiken bij de grote winkelcentrums, de hotels of duurdere restaurants. Buiten deze plaatsen wordt het lastig om een creditcard te gebruiken. Neem dus altijd voldoende cash mee op zak.  

Voor bepaalde accommodaties is een creditcard verplicht. Ons advies is om altijd een creditcard mee te nemen naar Sri Lanka. Niet alleen voor noodgevallen, maar ook voor wat financiële zekerheid. Via de site creditcard.nl kan je alle creditcards vergelijken. Zo kan je de perfecte card kiezen die past bij jouw situatie en wensen en heb je naast je contact geld in Sri Lanka een sterke back-up. 

Geld pinnen in Sri Lanka bij de automaat

Met jouw pinpas uit Nederland kan je bij de meeste automaten gewoon geld pinnen in Sri Lanka. Let op: zet jouw pinpas voor vertrek op wereldstand. Dan kan je buiten de Eurozone pinnen bij geldautomaten. Let er ook op dat je met de meeste passen uit NL maximaal 500 euro mag pinnen. Allemaal zaken om rekening mee te houden vantevoren. 

Let erop dat er per transactie kosten worden gerekend. Kortom, houd het aantal transacties beperkt. Beter 3x 300 euro pinnen dan 6x 150. 

Buiten de grote steden is het aantal pinautomaten beperkt. Pin genoeg geld voor een paar dagen vakantie in Sri Lanka.

Sri Lanka geld & alternatieve valuta

Houd naast je contant Sri Lankaans geld wat alternatieve valuta bij je, zoals Euro’s of Dollars. Deze kan je overal inwisselen. De perfecte back-up. De import van de Sri Lankaanse Roepie is gereguleerd dus met wat eigen valuta heb je de perfecte back-up bij je. 

Betaalgewoontes – Fooi geven in Sri Lanka 

Een fooi geven in de vorm van geld in Sri Lanka is normaal. Als je koffer wordt gedragen, als je wordt vervoerd, als je kamer schoon wordt gemaakt etc. Ze verwachten iets kleins. In de restaurants geldt hetzelfde. 

Geld afdingen is een moetje in Sri Lanka. Vaak kan je van een product of service wel de helft afpraten. Als je de prijs te hoog vind gewoon weglopen. De verkoper doet je dan een nieuw aanbod aan. Dit werkt natuurlijk niet in hotels of winkels. 

Sri lanka geld naar euro 

Allereerst de wisselkoers van het geld in Sri Lanka

 • 1 Euro = 200 roepie.

Dit is makkelijk om te rekenen zo.
1 euro = 200 roepie
2 euro = 400 roepie
5 euro = 1000 roepie
10 euro = 2000 roepie, etc 

geld wisselen sri lanka

Sri Lanka geld – Wat kan ik kopen?

Hieronder een overzicht van wat je kan kopen in Sri Lanka met je geld:

 • 0.5 liter water = 50 roepie
 • Maaltijd voor 1 persoon = 230 roepie
 • 0.5 liter ier = 300 roepie
 • Cappuccino = 330 roepie
 • Kaart voor de bus = 23 roepie 

Sri Lanka – Geld wisselen / bestellen in Nederland

Voor je naar Sri Lanka gaat is het aan te raden om wat Sri Lankaanse Roepies in de vorm van contant geld mee te nemen voor de eerste paar dagen. Deze roepies kan je in Nederland online bestellen en vervolgens wisselen / afhalen bij de GWK Travelex bij jou in de buurt. Echt aan te raden om dit in NL te regelen. Zo hoef je niet na een lang vliesreis je zorgen te maken over geld, maar kan je gelijk naar je hotel in Sri Lanka toe. 

Wil jij jouw euro’s voor Sri Lankaanse roepies wisselen, bestel ze dan hier