...

Hoe groot is Sri Lanka

Hoe groot is Sri Lanka precies? Je leest hieronder het antwoord.

De oppervlakte van Sri Lanka

Hoe groot is de oppervlakte van Sri Lanka? De totale oppervlakte van het land is 65.610 vierkante kilometer. Hiermee is Sri Lanka ongeveer even groot als Nederland en België bij elkaar. Het eiland is van Noord naar Zuid een stuk groter, namelijk 445 kilometer. Van Oost naar West is het eiland 225 kilometer groot. Als we de kustlijn volgen komen we uit op een totaal van 1340 kilometer. Vanaf de evenaar tot aan Sri Lanka is ongeveer 650 kilometer.

Hoe groot is Sri Lanka

Hoe groot is Sri lanka?

Nu weet je hoe groot het eiland Sri Lanka is. Maar wist je ook dat het land bestaat uit ongeveer twintig kleinere eilanden. Deze zijn gelegen onder de kust van het noordelijke schiereiland Jaffna. Bekendere eilanden zijn onder andere Kayts, Punkudutiva en Delft.

Meer weten over Sri Lanka

Hoe groot is Sri Lanka, het antwoord heb je hierboven kunnen lezen. Wil je meer info over dit prachtige land, kijk dan eens verder in onze kennisbank. Hier krijg je het antwoord op de meestgestelde vragen over Sri Lanka. Daarnaast kan je tientallen blogs vinden over de leukste plekken, highlights, must knows etc.

Mail ons, we helpen je graag

Kan je jouw antwoord niet vinden op deze site. Stuur dan een mail naar info@sri-lanka-rondreisblog.nl. Ik beantwoord graag al je vragen zoals we ook hierboven het antwoord hebben gegeven op de hoofdvraag van dit artikel, hoe groot is Sri Lanka.