...

Hoofdstad Sri Lanka

Wat is de hoofdstad van Sri Lanka? Velen denken dat dit Colombo is. Maar dat is niet feitelijk juist. In dit blog kom je erachter wat de hoofdstad is van Sri Lanka en geef ik je achtergrondinformatie over dit prachtige land.

Wat is de hoofdstad van Sri Lanka?

De feitelijke hoofdstad van Sri Lanka is Sri Jayewardenapura. Op deze plek is het parlement gevestigd. De regering die hier zit is democratisch. Veel mensen denken dat de hoofdstad van Sri Lanka Colombo is. Dit is niet waar dus.

De hoofdstad van Sri Lanka was vroeger wel Colombo

Vroeger was de hoofdstad van Sri Lanka Colombo. Deze plaats heeft een grote haven en een strategische positie langs een belangrijke handelsroute. 2000 voor christus was deze stad al bekend. In 1815 werd het de officiële hoofdstad van Sri Lanka. Tot 1982 was het parlement en de regering hier gevestigd. Voor honderdzevenenzestig jaar dus. Daarna werd deze functie overgenomen door een voorstad genaamd Sri Jayewardenapura Kotte. Vanaf dit moment was dit de feitelijke hoofdstad van Sri Lanka.

Hoofdstad Sri Lanka

Wat is de commerciële hoofdstad van Sri lanka?

Je weet nu wat de officiële hoofdstad van Sri Lanka is. Colombo is nog wel de commerciële hoofdstad van Sri Lanka met 640.000 inwoners. Als je indruk wil maken op je reisgezelschap is dit een leuke vraag om te stellen. Wel even goed de plaats Sri Jayewardenapura Kotte uit je hoofd leren.