...

De top 5 mooiste plekken om te surfen in Sri Lanka

Als het aankomt op de mooiste plekken van de wereld van behoort Sri Lanka hier zeker toe. Dit land heeft talloze prachtige bezienswaardigheden te bieden. Door de verscheidenheid aan dingen die je kunt doen zijn er dan ook echt een hoop toeristen die ieder jaar weer naar dit land afreizen. De kans is groot dat jij van plan bent om te gaan surfen in Sri Lanka, je bent immers niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Om je wat beter op weg te helpen hebben we in dit artikel de leukste en meest adembenemende plekken op een rijtje gezet waar je heen kunt gaan om te surfen in Sri Lanka. Door middel van dit lijstje weet je precies welke plekken jij niet mag overslaan tijdens je zoektocht naar een vakantie.

  1. Arugam Bay

Op de eerste plaats staat natuurlijk Arugam Bay. Arugam Bay is veruit de beroemdste surfbestemming in Sri Lanka en is de thuisbasis van verschillende surfscholen waar je je kunt inschrijven voor een cursus en waar je gecertificeerd kunt worden. De beste tijd om te surfen in Arugam Bay is vanaf mei tot oktober. Het is een strand met rechtse golfonderbrekingen, dit betekent dat je als surfer voor de nodige uitdagingen komt te staan bij het surfen. Dit is natuurlijk super leuk, je moet het jezelf immers niet te makkelijk maken bij het surfen in Sri Lanka. Van alle vakantiebestemmingen is dit strand echt het populairste voor de mensen die graag willen gaan surfen. Wees niet verrast als het hier dus wat drukker is dan op de andere stranden, je bent immers niet de enige die dit land wilt ontdekken.

  1. Okanda

Tijd om door te gaan met de tweede plek om te surfen in Sri Lanka, het strand van Okanda. Dit strand is iets minder populair onder het grote publiek, vandaar dat het hier ook gelijk wat rustiger is.  Aangezien Okanda aan de oostkust ligt, is de beste tijd van het jaar om hier te surfen van mei tot oktober. Dit is natuurlijk wel de periode waarin het aardig warm kan worden, wees je hier dus echt van bewust. De golven zijn niet al te hoog, hierdoor is deze plek ook geschikt voor de mensen die pas net beginnen met het surfen. Hoewel Arugam Bay de populairste bestemming is, is Okanda een prima alternatief om te kiezen. Het strand is zeer toegankelijk en kan bezocht worden met een klein ritje van de taxi uit de omringende steden.

 

surfen Sri Lanka

  1. Hikkaduwa

Hikkaduwa wordt ook wel eens Arugam Bay van de oostkust genoemd. Hoewel er plaatsen als Bentota zijn die veel beroemder (en duurder) zijn, biedt Hikkaduwa enkele van de beste golven waar surfers aan de slag mee kunnen gaan. De beste tijd om te surfen bij Hikkaduwa duurt van november tot april van elk jaar. Weet dat dit een andere periode is dan de bovenstaande opties, je kunt het dan ook niet zo eenvoudig combineren. De golven hier bieden zowel rechts- als linkshandige pauzes, dit houdt in dat de surfer in beide richtingen moet draaien om op een golf te komen. Hierdoor is het wat lastiger, maar dit maakt het niet minder leuk. Er zijn talloze soorten tentjes te vinden rondom Hikkaduwa waar je na het surfen even kunt gaan zitten voor een lekkere koele cocktail. Door de prachtige golven is dit echt een van de leukste plekken voor het surfen in Sri Lanka.

  1. Unawatuna Bay

Ook Unawatuna Bay mag niet op ons lijstje ontbreken, dit is namelijk ook een prachtige plek om te surfen in Sri Lanka.  De beste tijd om te surfen bij Unawatuna Bay is van november tot april. De golven zijn hier zowel hoog als laag, echter ligt de focus toch wel op de betere surfers. Unawatuna Bay is een surfplaats voor ervaren surfers om te genieten van de volgen zonder onderbroken te worden door mensen die aan het zwemmen zijn. Het is één van de minst drukke surfvlekken in Sri Lanka die het ideaal voor het leren van trucjes of voor het uitoefenen van bepaalde technieken bij het surfen. Doordat het niet zo druk is kun je in de omgeving zelf ook niet zoveel vinden. Neem dus zelf wat biertjes mee om op te kunnen drinken na een lange dag surfen in Sri Lanka.

  1. Weligama

Hoewel de Baai van Unawatuna aan bedoeld is voor ervaren surfers, is Weligama plaats bedoeld voor de beginnende surfers. Als je enkel een beginner bent of wilt weten welke hoe een surfplank aanvoelt dan is Weligama de leukste plaats in het zuiden van het land voor jouw vakantie. Tussen november en april kun je overal op het strand van Weligama terecht om te gaan surfen De golven hier hebben rechts- en linkshandige pauzes waardoor je er van beide kanten op kunt. Doordat de golven niet zo hoog zijn is het een stuk makkelijker om zo zelf het surfen te leren. Het is een super gezellige plek waar altijd weer een hoop surfvolk op de been is, vandaar dat dit strandje niet mocht ontbreken op onze lijst met de leukste plekken om te surfen in Sri Lanka.

Je ziet dus wel dat er genoeg plekken zijn om te bezoeken als je wilt surfen in Sri Lanka. Door de prachtige stranden zal je echt geen genoeg krijgen van jouw surfavontuur. Hopelijk heb je door deze informatie een beter beeld gekregen bij de mogelijkheden. Er zijn natuurlijk nog veel meer unieke plekken die je kunt bezoeken. Wanneer je op een iets onbekendere plek aankomt is het altijd handig om even te bekijken of je er wel mag surfen. Op de meeste plekken mag het wel, maar een extra check komt altijd wel van pas. Bekijk vakanties naar Sri Lanka als ook jij wilt surfen in Sri Lanka of als je op een andere manier dit bijzondere land wilt ontdekken!