...

Sri Lanka Backpacken

Sri Lanka en backpacken, twee woorden die bij elkaar passen. In dit blog geef ik je alle belangrijke informatie over kosten, het vervoer, een backpack route, informatie over de veiligheid en nog meer informatie over Sri Lanka.

Samenvattend – Hoe is backpacken door Sri Lanka?

Backpacken in Sri Lanka is super goedkoop, erg makkelijk en zal je ervaringen voor het leven bieden. Toerisme is in opkomst dus dit is wel het moment om te gaan. Het is een ideale bestemming voor de backpack omdat het openbaar vervoer perfect geregeld is. Daarnaast is het een veelzijdig land met prachtige stranden, wildparken, cultuur rondom tempelsteden en nationale parken.

Sri Lanka backpacken

Sri Lanka backpacken – De kosten

Zoals net benoemd, Sri Lanka is als land om te backpacken erg goedkoop. Met een budget van twintig tot dertig euro per dag kan je als backpacker prima rondkomen. Dit kan nog goedkoper als je lokaal gaat eten en geen dure activiteiten doet. Voor dit bedrag heb je een leuke vakantie vol activiteiten. Voor je backpack reis naar Sri Lanka is het wel benodigd om een ETA (soort visum) aan te vragen. Kosten hiervoor zijn 30 dollar. Daarnaast moet je natuurlijk een vliegticket boeken, wanneer je reis na aankomst begint. Kortom qua kosten zal je niet voor vreemde verrassingen komen te staan.

Sri lanka backpacken – Veiligheid

Sri lanka is veilig als land om te backpacken. Er zijn gevallen bekend waarin vrouwen die alleen reizen interessant werden gevonden door jongens en mannen. Tijdens de reizen die wij hebben gemaakt, hebben we er (gelukkig) geen last van gehad. Schrik niet van de cultuur die anders is. Zo staren mensen je weleens aan voor lange  tijd. Reageer hier niet boos op maar blijf altijd vriendelijk. De mensen uit Sri Lanka vinden toeristen en mensen die backpacken erg interessant, maar hebben verder geen kwaad in de zin.

Backpacken Sri Lanka

Sri Lanka backpacken – Vervoer

Tijdens het backpacken door Sri Lanka kan je je snel en goedkoop verplaatsen. Dit kan met een bus, trein of privetaxi. De trein raden wij zeker aan omdat dit een relaxte en mooie manier van reizen is. Bussen zijn ook prima maar bieden iets minder comfort. Een auto met chauffeur biedt het meeste comfort. Dit is de makkelijkste optie, maar niet echt de optie die backpackende mensen gebruiken. Die komt je voornamelijk tegen in het OV. Als je een privéchauffeur wil boeken worden de dagelijkse kosten een stuk hoger.

Andere manier om je te verplaatsen is middels de TukTuk. Deze brengen je voor kleine bedragen in steden van A naar B. Afdingen is hier een sport. Als je zelf veel wil ondernemen op verschillende bestemmingen, kan je een scooter huren. Dit kost je ongeveer 5 euro per dag plus benzinekosten. Een volle tank is ongeveer 3 euro. Hier kan je drie a vier dagen mee vullen tijdens het backpacken in Sri Lanka.

Sri Lanka backpacken – Accommodatie

Ander belangrijk onderdeel tijdens het backpacken in Sri Lanka is de accommodatie. In Sri Lanka heb je hier ook voldoende keus in. je kan het zo gek maken als je zelf wil. Je hoeft ook niet van tevoren aan te geven hoe lang je ergens wil slapen. Mocht je in het hoogseizoen naar een van de surfplekken willen gaan, raden we wel aan iets vooraf te regelen. Het kan dan best druk zijn op deze plekken. Over de hotels en accommodaties die wij adviseren voor het backpacken in Sri Lanka hebben we een blog geschreven.

Sri Lanka Backpackroute

Backpackroute Sri Lanka

Wil je naar Sri Lanka om te backpacken en ben je nog op zoek naar een route? Ook hier hebben we een uitgebreide blog over geschreven. Deze route is zo gemaakt dat je in twee a drie weken zo veel mogelijk van het land ziet. Daarbij is rekening gehouden met reisafstand en veelzijdigheid. Dus tempelsteden gecombineerd met stranden en natuurparken. Voor alle belangrijke plekken om te bezoeken tijdens het backpacken in Sri Lanka hebben we een aparte pagina geschreven met bezienswaardigheden en highlights. Daarnaast is het ook mogelijk om je reis naar dit land te combineren met een reis naar de Malediven. De Malediven behoort tot de mooiste plekken op de wereld.

Backpacken in Sri Lanka – Meer informatie?

In dit blog hebben we diverse aspecten van Sri Lanka en het backpacken in dit land besproken. Mocht je nog vragen hebben over bijvoorbeeld de veiligheid, openbaar vervoer, kosten, accommodaties of iets anders. Kan je een e-mail sturen naar info@sri-lanka-rondreisblog.nl. We beantwoorden je vraag graag en zijn op zoek naar vragen om weer nieuwe blogs met betrekking tot backpacken in Sri Lanka over te schrijven.