...

Hoe lang vliegen naar Sri Lanka

Hoe lang is het vliegen naar Sri Lanka? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld. Vooral door mensen die voor het eerste een lange reis maken en zich afvragen hoe ze op deze droombestemming kunnen komen. Wat is nou precies de vliegtijd en op welk vliegveld kom je uiteindelijk aan? Lees het antwoord hieronder.

Hoe lang vliegen naar Sri Lanka – vliegtijd

Hoe lang het vliegen is naar Sri Lanka, is afhankelijk van het type vlucht wat je boekt. Er gaan enkel vluchten met een tussenstop. Dus de reisduur is afhankelijk van de tijd tussen de overstap. Als je een tussenstop maakt op Londen, Parijs, Berlijn of Abu Dhabu, Dubai. kan de duur van de vlucht tussen de elf en zestien uur liggen. Dus om kort antwoord te geven op de vraag, hoe lang vliegen naar Sri Lanka als je bijvoorbeeld start in Amsterdam?

  • Eerst een tot twee uur vliegen naar bijvoorbeeld een Europese grote stad met airport.
  • Vervolgen nog tien uur vliegen naar Sri Lanka
  • Totaal een vliegtijd van ongeveer elf à twaalf uur.

Vroeger waren er directe vluchten mogelijk vanaf Amsterdam Schiphol, Brussel en Düsseldorf. Dat is sinds enkele jaren helaas niet meer mogelijk. Vroeger vloog je in zo’n tien uur direct naar dit prachtige land.

Hoe lang vliegen naar Sri Lanka

Hoe lang vliegen naar Sri Lanka? Op welk  vliegveld kom je aan

Nu je ongeveer weet hoe lang het vliegen is naar Sri Lanka, zal je ook wel benieuwd zijn waar je precies aankomt. Dit is voor Sri Lanka altijd op dezelfde plek. Het land heeft namelijk maar 1 internationaal vliegveld. Dit vliegveld heet Bandaranaike International Airport. Afstand tot Colombo (grootste stad), is 20 kilometer. Als we kijken naar kilometers zit er tussen Amsterdam en Sri Lanka 8500 kilometer. Ook wel handig om te weten. Als het bij ons zomer is en we de zomertijd hanteren, is het in Sri Lanka drieënhalf  uur later. Als het bij ons winter is en als we de wintertijd hanteren, is het vierenhalf uur later in Sri Lanka. Deze tijd moet je eigenlijk optellen bij de tijd van hoe lang je gaat vliegen naar Sri Lanka. Dan weet je precies de tijd van aankomst.

Hoe lang vliegen van Sri Lanka naar Malediven?

Er zijn veel mensen die een uitstapje maken van Sri Lanka naar de Malediven. Hoe lang is het vliegen van Sri Lanka naar Malediven? In ongeveer anderhalf uur ben je aangekomen op een van de mooiste plekken van de wereld.

Meer informatie over bijvoorbeeld de vliegtijd naar Sri Lanka?

In dit blog hebben we antwoord gegeven op de vraag, hoe lang vliegen naar Sri Lanka? Je weet nu wat de vliegtijd is, hoeveel uur verschil er tussen Amsterdam en Sri Lanka zit en op welk vliegtuig je land.

Het antwoord op meer van dit soort vragen kan je vinden in de kennisbank. Daarnaast hebben we diverse blogs geschreven waar je ook veel handige informatie uit kan halen. Heb je vragen waarop je het antwoord niet kan vinden op deze site? Stuur dan een e-mail naar info@sri-lanka-rondreisblog.nl. Dan geven we jou direct antwoord en kunnen we dit onderwerp op de blogkalender zetten.