...

Waar ligt Sri Lanka

Waar ligt Sri Lanka precies? Waar moet je kijken op de wereldkaart om dit land te vinden? Je leest het allemaal in dit blog.

Waar ligt Sri Lanka op de wereldkaart?

Waar ligt Sri Lanka op de wereldkaart? Qua grootte is Sri Lanka ongeveer Nederland en België bij elkaar opgeteld. Dat is bij elkaar 64.740 vierkante kilometer. Het is een eiland die ligt in de oceaan, de indische oceaan. Zoals de naam het al zegt, in de buurt van India, schuin onder om precies te zijn. Doordat het een eiland is, is het omringd door prachtige kusten. De zee is mooi blauw en er leven veel exotische vissen. Kortom, een perfecte bestemming om lekker aan het strand te liggen. Er is namelijk het hele jaar door veel zon. Waar ligt Sri Lanka nou ten opzichte van India en is er een directe verbinding?  

Waar ligt Sri Lanka

Waar ligt Sri Lanka precies?

Waar ligt Sri Lanka nou precies? Zoals benoemd is het een eiland in de indische oceaan. Het ligt ten zuidoosten van het zuidelijkste punt van India. Bijnaam is ook wel de parel van de indische oceaan.

De palkstraat, de verbinding tussen India en Sri Lanka

Er zit precies 48 kilometer tussen Sri Lanka en india. Deze ruimte wordt ook wel de palkstraat genoemd. Er is een soort van directe verbinding. Dit noemen we ook wel Adam’s Bridge. Dit is een verzameling van riffen, kleine eilandjes en zandbanken. De pakstraat strekt zich uit van het eiland Mannar tot aan het vasteland van India.

Meer informatie of vragen over de ligging van Sri Lanka?

Je weet nu waar Sri Lanka ligt op de wereldkaart. Wil je meer informatie over dit mooie land, kijk dan eens rond in de kennisbank sectie. Hier geven we antwoord op de vragen die het meest gesteld worden rondom Sri Lanka. Daarnaast hebben we tientallen blogs geschreven over de verschillende steden, klimaat, bezienswaardigheden enzovoortsa.

Mocht je nog meer vragen hebben, waarop je het antwoord niet kan vinden op de website. kan je een e-mail sturen naar info@sri-lanka-rondreisblog.nl. We beantwoorden graag al je vragen.