...

Sri Lanka Arugam Bay

In Sri Lanka is Arugam Bay een van de bekendste hotspots. In dit surfers dorpje, gelegen in het oosten (oostkust), komen surfers vanuit de hele wereld op zoek naar de beste golven. Mocht surfen niet je grootste hobby zijn, is Arugam Bay alsnog een plek om je een paar dagen te vermaken. Op de stranden vind je talloze barretjes met smoothies en waar je diverse sporten kunt beoefenen zoals volleybal. In dit blog geven we je alle belangrijke informatie voor je reis naar Arugam Bay in Sri Lanka.

Hoe kom je in Arugam Bay in Sri Lanka?

Hoe kom je in Arugam Bay tijdens je verblijf in Sri Lanka? Het handigst is om dit dorp te bezoeken vanaf Ella (3 uur met de bus) of Trincomalee (5 uur). De meeste backpackers bezoeken Arugam Bay na Ella. Ze reizen vervolgens door naar Tissa voor het beroemde Yala National Park.

Arugam Bay

Wat is er te doen in Arugam Bay, Sri Lanka

Net heb je al een korte introductie gehad van wat je allemaal kan doen in Arugam Bay in Sri Lanka. Hierbij nog een uitgebreide opsomming met wat je allemaal kan doen:
– Surflessen nemen. Voor beginners en gevorderden.
– Viewpoint bij Kudumbigala Monastery. Indrukwekkend klooster in een nationaal park.
– Leuke winkels bezoeken. Kleding en souvenirs scoren. Tip: bezoek de hoofdstraat.
– Chillen op het strand. Uitrusten en zwemmen.
– Op safari. Met een boot de lagoon op op zoek naar wilde dieren als krokodillen, apen en olifanten.
– Elephant Rock beklimmen. Een berg rotsen met een geweldig uitzicht over de kustlijn van Arugam Bay.
– Uitgaan. Er is altijd wel een leuk feestje te vinden in het hoogseizoen. Tip: Whiskey Point & Mambo.

Kortom, een hoop activiteiten te doen en veel te beleven tijdens je reis in Sri Lanka naar Arugam Bay.

Beste reistijd Sri Lanka & Arugam Bay

Wanneer is nu de beste reistijd om Arugam Bay en Sri Lanka te bezoeken. Het hoogseizoen loopt vanaf juni tot en met september. Dit is de beste periode voor surfers omdat de golven dan perfect zijn. Daarnaast zijn er dan de leukste feestjes en zijn alle restaurants en winkels geopend. Maar wees niet getreurd. Buiten deze maanden is het ook zeker aan te raden om deze hotspot te bezoeken. Voordeel is dat het dan een stuk goedkoper is. Let op, in november, december en januari zijn de meeste restaurants gesloten. Het weer is in deze periode ook een stuk slechter in dit gedeelte van Sri Lanka, Arugam Bay.

Arugam Bay Sri Lanka

Boek je overnachting voor Arugam Bay tijdig

In vergelijking met de rest van Sri Lanka zijn de hotels en guesthouses duurder in Arugam Bay vanwege de populariteit. Zeker in de zomermaanden zitten veel hotels vol en stijgen de prijzen enorm. Boek daarom je hotel op tijd in deze maanden. Wij hebben goede ervaringen met de twee volgende adressen:

Forcus Cabanas > gelegen in het centrum van Arugam Bay.

Surf N Sun > Keuze uit diverse bungalows en prijsklassen. Op slechts 50 meter van het strand en ontbijt inbegrepen.

Zie hier enkele deals om te overnachten in Arugam Bay in Sri Lanka. 

Meer informatie / vragen?

Mocht je nog meer vragen hebben over Sri Lanka of Arugam Bay, kan je altijd mailen naar info@sri-lanka-rondreisblog.nl. Booking.com