...

Sri Lanka stranden

De stranden van Sri Lanka staan bekend om hun idyllische uiterlijk en prachtige landschappen. Het land bezit veel van dit soort stranden. Van oost naar west variëren de stranden van lange gouden stranden tot de perfecte wind en golven. En het mooiste is, het merendeel van deze Sri Lankaanse stranden is echt zo mooi als je hebt gezien in de reisgidsen. Stranden bezoeken is een absolute Must Do in Sri Lanka! Deze gids voor de beste stranden van Sri Lanka bevat beoordelingen voor drukte en surfen. 

De stranden 

Het eiland Sri Lanka is al lang een populaire strandbestemming met kilometers prachtige kustlijn die een met jungle bedekt binnenland met opmerkelijke oude ruïnes, aantrekkelijke theeplantages en nationale parken vol wilde dieren omvat. Het is de ideale plek om een culturele rondreis te combineren met wat vrije tijd aan het strand, en het is net zo perfect voor een pure strandvakantie in een resort. En of je nu een stel bent op zoek naar een romantisch uitje, een gezin op zoek naar vermaak voor de kinderen of een solo-reiziger op zoek naar rust en stilte, Sri Lanka heeft een strand voor iedereen. 

sri lanka stranden

Wijaya strand 

Een absoluut favoriet strand van alle stranden van Sri Lanka die je gezien moet hebben wordt het Wijaya strand genoemd. Het is een schoon, wit-zandstrand met palmen die over het water leunen. Wees niet verbaasd als je aan het eind van de dag de kleine schildpaddenkopjes uit de zee ziet opduiken. Het koraalrif voor het strand vormt een natuurlijk zwembad waar je een duik kunt nemen. 

Mirissa strand 

Verscholen in een kleine baai aan de zuidkust, is de pittoreske zandboog die het strand van Mirissa vormt, een van Sri Lanka’s meest chille bestemmingen zonder de overweldigende ontwikkeling die op andere plekken te vinden is. Bescheiden pensions en rustieke restaurants kenmerken het gebied en het is populair bij mensen die op zoek zijn naar meer ontspannen activiteiten. Tussen de maanden december en april is het strand ook een van de beste plekken om te surfen op Sri Lanka Mirissa trekt allerlei soorten mensen aan, surfers, zwemmers en zonaanbidders. Het 2 km lange Sri Lankaanse strand, doorsneden door de Papegaaienrots, zit vol met geweldige restaurants en bars. Het strand van Mirissa is een van de bekendste stranden van Sri Lanka. De linkerkant van de baai is vooral populair bij snorkelaars, terwijl de rechterkant van Mirissa strand een geweldige surf hotspot op Sri Lanka is.  

Hiriketiya Strand 

Hiriketiya Beach, ook wel Hiri Beach genoemd, wordt steeds bekender om zijn golven en surfers vinden Hiri een perfecte plek om een tijdje rond te hangen. Huur een board en krijg misschien direct les van de jongens op dit populaire Sri Lankaanse strand. Resorts en hotels hebben een opknapbeurt gekregen na de verwoestende gevolgen van de tsunami in 2004 en het strandstadje blijft bezoekers trekken met zijn levendige nachtleven en het jaarlijkse driedaagse Beach Fest Sri Lanka, waar internationale DJ’s de hele nacht door deuntjes draaien op het strand. 

Unawatuna 

Gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka, ongeveer 5 km van de charmante koloniale stad galle, heeft de populaire badplaats Unawatuna het allemaal – een mooi strand met een opvallende rots, goed zwemmen met een beschutte baai die het hele jaar door rustig water geeft, een goed nachtleven met disco’s en leuke activiteiten, en goede accommodatie opties met veel hotels voor elk budget. De afstand van Galle maakt het een populair weekendje weg voor de lokale bevolking met een torenhoge dagoba die een magisch uitzicht biedt bij zonsondergang. Kortom, een strand waar je moet zijn geweest tijdens je reis naar Sri Lanka. 

Bentota 

Ondersteund door het rustige water van de Bentota Ganga en een fijn stuk zandstrand aan Sri Lanka’s westkust, is Bentota een eerste keuze voor veel zonzoekers met een gevarieerd aanbod van accommodatie en buitenactiviteiten. Waterskiën, jetskiën, zeilen en windsurfen zijn slechts enkele van de watersporten die het hele jaar door beschikbaar zijn dankzij de nabijgelegen lagune. Het is ook mogelijk om een bootsafari te maken langs de Bentota rivier. Deze staat in verbinding staat met de lagune om watervogels te spotten en van het mangrove landschap te genieten.   

stranden sri lanka

Negombo 

Op slechts 10 km van de Bandaranaike International Airport en op een uur rijden van Colombo ligt het strandstadje Negombo aan de westkust van Sri Lanka. Dit is ideaal voor wie even snel op het gouden zand wil liggen voor het vliegtuig naar huis. In deze levendige badplaats vind je tal van activiteiten om u te vermaken, van wetlandboottochten tot kitesurfen, met een paar architectonische hoogstandjes die zijn overgebleven uit het koloniale tijdperk, waaronder de St. Mary’s Church, de overblijfselen van het oude Nederlandse fort en de aantrekkelijke herenhuizen langs Main Street. Maar je kan ook lekker chillen in een van de hangmatten die beschikbaar is.

Tangalle 

Gelegen langs de visueel aantrekkelijke zuidkust gekenmerkt door rotsachtige voorgebergten en rustige baaien liggen de stranden van Tangalle (ook wel gespeld Tangalla) en zijn precies wat je wilt dat een tropisch strand op lijkt met wuivende palmen, uitgestrekte zand en turquoise wateren. Wat deze regio en stranden op Sri Lanka echter bijzonder maakt, zijn de attracties verder landinwaarts, waaronder een reusachtige Boeddha en de omliggende heiligdommen, de Hoo-maniya blowhole (het best te zien tijdens het regenseizoen), een vogelreservaat en een oud klooster uitgehouwen in de rotsen.