...

Sri Lanka Bezienswaardigheden

Tijdens je reis naar Sri Lanka zijn er tal van bezienswaardigheden die je niet mag vergeten. In deze blog bespreken we enkele van de mooiste bezienswaardigheden

Sri Lanka bezienswaardigheden 1) Negombo

De eerste bezienswaardigheid in Sri Lanka die je niet mag missen is Negombo. Deze plek ligt naast het vliegveld en is de perfecte stad om je reis te beginnen. Een gezellige stad met veel hotels, restaurants en leuke activiteiten. Hierover kan je meer lezen in het blog over de bezienswaardigheden in deze stad in Sri Lanka.

Sri Lanka bezienswaardigheden

Sri Lanka bezienswaardigheden 2) Anuradhapura

De tweede uit onze lijst van bezienswaardigheden in Sri Lanka is Anuradhapura. Dit is 1 groot openluchtmuseum. Een heilige boeddhistische stad vol oude ruïnes, tempels, paleizen en stoepa’s. Dit is een belangrijke bedevaartsplaats voor boeddhisten in Sri Lanka en voor toeristen een van de bezienswaardigheden die je echt moet zien.

Sri Lanka bezienswaardigheden 3) Minneriya National park

De derde uit onze lijst van bezienswaardigheden in Sri Lanka is Minneriya National park. Dit park ligt in het noorden van Sri Lanka en is bekend om de olifanten. Het park heeft namelijk de grootste verzameling van olifanten van Aziatische afkomst. Er is een groot meer waar wel honderd olifanten samenkomen. Je kan hier ook andere diersoorten zien zoals vogels, krokodillen en appen. Met een jeepsafari kan je door het park worden gereden. Kortom, als je van dieren houd zal je dit een van de leukste bezienswaardigheden in Sri Lanka vinden.

bezienswaardigheden Sri Lanka

Sri Lanka bezienswaardigheden 4) Adam’s Peak

Nummer vier van de bezienswaardigheden in Sri Lanka die het bezoeken waard is, Adam’s peak in het centrale deel van het land. Adam’s Peak ligt op meer dan 2 kilometer hoogte en is een pelgrimsoord, voor meer dan 1000 jaar. Aan te raden is om vroeg aan je klim te beginnen als je deze berg op wil. Dan heb je het mooiste uitzicht.

Sri Lanka bezienswaardigheden 5) Kandy

Volgende stad vol bezienswaardigheden in Sri Lanka is Kandy. Ook hier kan je veel tempels bezichtigen, paleizen, tuinen en het nationale museum. Ook kan je hier de bekende treinreis nemen naar Ella. Over de bezienswaardigheden in Kandy Sri Lanka hebben we een eigen blog ontwikkeld.

Bezienswaardigheden in Sri Lanka

Sri Lanka bezienswaardigheden 6) Nuwara Eliya

Nuwara Eliya in Sri Lanka heeft tal van bezienswaardigheden die je mee terug nemen in het verleden. De plek heet ook wel Little England en dat kan je ook wel zien. De invloeden zijn nog zichtbaar in de stijl van de huizen en de theefabrieken die zeker een bezoekje waard zijn. Neem op je reis naar een theefabriek ook nog een kijkje bij de Ramboda watervallen.

Sri Lanka bezienswaardigheden 7) Hortons Plains National Park

Nummer zeven uit onze lijst met bezienswaardigheden in Sri Lanka is Hortons Plains National Park. Dit is een reservaat op 2100 meter hoogte. Het herbergt diverse vogelsoorten en dieren die alleen daar leven. Maak een trekking of bezoek World’s End. Een afgrond van bijna 900 meter.

Sri Lanka bezienswaardigheden 8) Ella

Zoals eerder benoemd in onze lijst met bezienswaardigheden in Sri Lanka, de treinreis van Kandy naar Ella. Na je aankomst kom je in de prachtige natuur, berglandschappen en schitterende theevelden. Huur hier een scooter en ga zelf op ontdekkingstocht. Meer over de bezienswaardigheden lees je in ons blog over Ella in ons blog over Ella.

Bezienswaardigheid Sri Lanka

Sri Lanka bezienswaardigheden 9) Galle

Dit is misschien van de bezienswaardigheden in Sri Lanka het mooiste koloniale stadje. Een relaxte sfeer waar veel Nederlandse invloeden te zien zijn. Bezoek het beroemde fort wat op de werelderfgoedlijst staat. Over de bezienswaardigheden in Sri Lanka Galle lees je meer in het blog over de stad.

Sri Lanka bezienswaardigheden 10) Mirissa

Mirissa in Sri Lanka heeft qua bezienswaardigheden prachtige stranden en kustplaatsen. Dit is de surfplek in Sri Lanka. In de avond kan je hier lekker eten en goed feesten. Over de bezienswaardigheden in deze stad in Sri Lanka hebben we ook een blog geschreven, lees daar meer.

Bezienswaardigheden

Kiezen maar uit de bezienswaardigheden in Sri Lanka

Zo zie je maar, er zijn talloze bezienswaardigheden en voor ieder wat wils in Sri Lanka. Wij hebben een rondreis route uitgestippeld waarin je zo veel mogelijk van deze bezienswaardigheden meeneemt. Maar uiteindelijk is het aan jou om te bepalen wat je echt wil zien en doen. Ben je meer een natuurliefhebber, tempel liefhebber of surfer. We kunnen je in ieder geval garanderen dat bovenstaande bezienswaardigheden in Sri Lanka je nooit meer zal vergeten.

>> Meer tours, trips en activiteiten

 

Plaats een reactie